İsrail polisi, 40 yıl kaldığı cezaevinden salıverilen 2 Filistinlinin evini bastı

İsrail güçleri, 40 yıl cezaevinde kalan ve geçen ay iki hafta arayla tahliye edilen Filistinli iki eski tutuklunun İsrail'in kuzeyindeki Hayfa'da yer alan evlerine baskın düzenledi.

İsrail polisi, 40 yıl kaldığı cezaevinden salıverilen 2 Filistinlinin evini bastı
İsrail polisi, 40 yıl kaldığı cezaevinden salıverilen 2 Filistinlinin evini bastı
GİRİŞ 01.02.2023 17:56 GÜNCELLEME 01.02.2023 17:56

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberinde olaya ilişkin bilgi verildi.

Habere göre, İsrail güçleri Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın imzalı emriyle, Filistinli Mahir Yunus ve amcasının oğlu Kerim Yunus'un Hayfa kentindeki evlerine baskın yaptı.

İsrail güçleri baskın sırasında iki eski tutukluya ait eşya ile 15 bin şikel (yaklaşık 4,32 bin dolar) ve "Filistin Yönetimi'nin parasıyla satın alındığı iddia edilen Kerim Yunus'un ailesine ait bir araca" el koydu.

Haberde, "İsrail'in Filistin Yönetimi'nin iki tutukluya, serbest bırakıldıktan sonra bile her ay bin şekel (288 dolar) ödediğini iddia ettiği" belirtildi.

İsrail makamları, İsrail hapishanelerinde 40 yıl cezaevinde kalan Kerim Yunus'u 5 Ocak'ta tahliye etmişti. Kerim Yunus'un amcasının oğlu Mahir Yunus da İsrail hapishanelerinde geçen 40 yılın ardından 19 Ocak'ta özgürlüğüne kavuşmuştu.

İsrail cezaevlerinde 29'u kadın, 150'si çocuk yaklaşık 4 bin 700 Filistinli tutuklu bulunuyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı