İsveç'ten Erdoğan'a yanıt: NATO mutabakatında din konusu yok

İsveç Dışişleri Bakanı, Türkiye ile NATO üyeliği için imzaladıkları mutabakatta din konusunun ve ifade özgürlüğünden tavizlerin yer almadığını söyledi.

İsveç'ten Erdoğan'a yanıt: NATO mutabakatında din konusu yok
İsveç'ten Erdoğan'a yanıt: NATO mutabakatında din konusu yok
GİRİŞ 02.02.2023 04:28 GÜNCELLEME 02.02.2023 04:28
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

Türkiye ile İsveç arasındaki NATO üyeliği görüşmeleri devam ederken, aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Kur'an provokasyonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'e üyelik kapılarını sonuna kadar kapatmasıyla sonuçlandı. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Erdoğan'ın sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

"DİN KONUSU MUTABAKATTA YER ALMIYOR"

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, geçen yıl Haziran ayında Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan mutabakata atıfta bulunarak ülkesinin NATO üyeliği için bu mutabakatın gereklerini yerine getirmekte olduğunu, ancak din konusunun mutabakatta yer almadığını söyledi.

İsveç'te bir çirkin saldırı daha: İçerisine hakaretler yazılmış 3 Kur'an-ı Kerim bulundu!İsveç'te bir çirkin saldırı daha: İçerisine hakaretler yazılmış 3 Kur'an-ı Kerim bulundu!

KUR'AN-I KERİM'İN YAKILMASINA "YASAL" DEDİ

İsveç haber ajansı TT'ye konuşan Billström, NATO üyeliğiyle ilgili mutabakatta, ifade özgürlüğü konusunda tavizlerin bulunmadığını belirterek "Din konusunun da Türkiye ile imzalanan anlaşmanın bir parçasını oluşturmadığını" söyledi. Dışişleri Bakanı Billström, yaşanan olaylarla ilgili Türkiye'nin öfkesini anladığını da belirterek Kur'an yakma eylemini "yasal olmasına rağmen saygısızca" diye niteledi.

İsveçli Bakan, Kur'an-ı Kerim yakılmasıyla ilgili sorulara yanıt vermeden uzaklaştıİsveçli Bakan, Kur'an-ı Kerim yakılmasıyla ilgili sorulara yanıt vermeden uzaklaştı

"GÖRÜŞMELER SÜRECEK"

Billström, şu an tüm tarafların sakinleşmesi gerektiğini ve Türkiye ile görüşmelerin süreceğini kaydetti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak AK Parti'nin grup toplantısında yaptığı konuşmada İsveç'e de seslenerek "İsveç boşuna uğraşma, sen benim mukaddes kitabım Kur'an'ın yakılmasına, yırtılmasına ve senin koruma görevlilerinle birlikte bunun yapılmasına müsaade ettiğin sürece biz sizin NATO'ya girmenize evet demeyiz. Finlandiya konusunda bakışımız olumludur" ifadelerini kullanmıştı.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 149
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Macaristan da üyeliğinize olumsuz bakıyor mete han 'ın torunlarını önce ikna edin. sırf bize umudumuzu bağlamayın. siz finlandiya ile kolkola iseniz Macaristanda Türkiyenin natodaki dürüst ve güçlü destekçisidir.
    Cevapla
  • karakaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey isveç senin kutsalın olmaya bilir.Fakat başkalarının kutsallerine saygı göstermek zorundasın.Kutsalların ifade özgürlüğü ile ilgisi olamaz.Bu özgürlük değil.Tahriktir bunu bilesin.
    Cevapla
  • Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Tevratı yak bakayım, ne olacak, düşünmek bile istemezsiniz. Veya ifade özgürlüğü bağlamında, hitleri öv bakalım, hayatını karartırlar değilmi. Yalancılık ta, yüzsüzlükte, bir numarasınız.
    Cevapla
  • Yüksel ARAN 1 yıl önce Şikayet Et
    İslama saldırının bir ülkenin milli değerlerini sabote etmeye yönelik terör girişimid eğil midir? Terörist sadece silah eline alan değildir. Aynı zamanda psikolojik harp metodlarını uygulayanlar da bunun içine girer. Hem Tevratı yakmaya izin vermeyip Kur'anı yakmaya kalkmak ifade özgürlüğü değil aptallığın açık ifadesidir. Hiçbir inanca karşı böyle bir eylem de yapılamaz. Hele hele kutsal kitaplara asla. Ayrıca NATO üyesi bir ülkenin konsolosluğu önünde bu yapılıyorsa bunun açık ifade ile anlamı nedir? Kendileri de söylüyor. Kullnışlı aptallar. Onlara izin verenlerin de onlardan ne farkı var.
    Cevapla
  • Evliya Canan 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç ırkçı saldırılarına ve nefret suçu işlemeye devam ettiği sürece ve terör örgütlerin kuluçkası olduğu sürece NATO'yu unutsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar