ABD'den Soylu'nun "Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek" sözlerine yanıt

ABD Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanı Soylu'nun ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Flake'e yönelik sözlerine, "ABD'nin Türkiye'yi karıştırmaya yönelik çabalara katıldığı ya da destek verdiği şeklinde her türlü ima yanlıştır" diye cevap verdi.

GİRİŞ 04.02.2023 11:08 GÜNCELLEME 04.02.2023 11:08
Bu Habere 792 Yorum Yapılmış

ABD Büyükelçiliği'nin 27 Ocak'ta yayımladığı güvenlik uyarısının ardından; Hollanda, Almanya, İngiltere, İsveç, Fransa'nın İstanbul'daki konsolosluklarını geçici olarak kapatma kararı almasıyla başlayan gerilim sürüyor.

Türkiye'ye karşı psikolojik harp başlatıldığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Jeffry Flake'e yönelik olarak, "Amerikan Büyükelçisi'ne buradan söylüyorum, hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum, pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek, çok net söylüyorum, pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye'yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyorum. O pis ellerinizi, o maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye'nin üzerinden çekiniz. Bu kadar açık" demişti.

Son Dakika: 9 ülkenin elçileri Dışişleri'ne çağrıldı!9 ülkenin elçileri Dışişleri'ne çağrıldı!

Bakan Çavuşoğlu: 9 büyükelçiye gerekli uyarıları yaptıkBakan Çavuşoğlu: 9 büyükelçiye gerekli uyarıları yaptık

Bakan Soylu 'Konsolosluk' krizinin arkasındaki ismi söyledi: Türkiye'den pis elini çek!Bakan Soylu "Konsolosluk" krizinin arkasındaki ismi söyledi: Türkiye'den pis elini çek!

Savaş gemisi boğaza demirledi: ABD'den Türkiye açıklamasıSavaş gemisi boğaza demirledi: ABD'den Türkiye açıklaması

ABD'DEN SOYLU'NUN AÇIKLAMALARINA YANIT

Konuyla alakalı Voice of America'nın (VOA) sorusuna yanıt veren ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin uzun geçmişe dayanan ve değerli bir NATO müttefiki ve ABD'nin güvenlik ortağı olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada, "ABD hükümetinin Türkiye'yi karıştırmaya yönelik çabalara katıldığı ya da destek verdiği şeklinde her türlü ima yanlıştır. Türkiye uzun geçmişe dayanan ve değerli bir NATO müttefiki ve ABD'nin güvenlik ortağıdır. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yurtdışındaki ABD vatandaşlarının emniyeti ve güvenliğinden daha önemli bir önceliği yoktur. Yurtdışındaki ABD büyükelçilikleri ve konsoloslukları bölgede meydana gelen belirli olaylar ve değişikliklere ilişkin gerçek zamanlı olarak ABD vatandaşlarına bilgi vermek amacıyla uyarı yayınlarlar. Bu, ikili siyasi ya da ekonomik değerlendirmelere bakılmaksızın yapılır" denildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 792
  • DEMİR 1 yıl önce Şikayet Et
    Boğazı Geçerek , İstanbul Açıklarında Demirleyen Bir ABD Savaş Gemisinde Büyük Bir ABD Bayrağı Asmışlar Doğrumu Acaba . Eğer Doğru İse Sayın Yetkililer Neden Türk Bayrağını Asmadınız Demedi . ? İkinci Konu , Türk Kara Sularına Elini Kolunu Sallayarak Girmek Kolaymı ? ABD Askeri Gemi Deniyor , Dış Görünüm Askeri Gemi Yapılmış Olabilir , Haarpp Sistemli Yani Deprem Fay Hattı Araştıran Sismik Araştırma Gemisi Olmadığı Ne Malum .Yetkililer İçine Girip Araştırma Yaptımı .? Anadolu'nun Deprem Fay Hatları Marmara Denizinde Başlıyor . Her Yabancı Gemi ve Deniz Altı Gemisi Sokulmasın .
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanımız , haklıdır , mutlaka onların fenalığına dair bir duyum almıştır , Hiç bir Devlet adamı sağlam delillere dayanmaksızın , yabancı bir elçinin hakkında böyle ifadeler kullanmaz .
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi yaptığı, bütün açıklamar ABD nin, insanlığın sonu nu getirmek ,ama İnşallah güçleri yetmeyecek,
    Cevapla
  • Ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim nice kafirleşmiş kavimleri zelzele ile yerle bir ett,.şimdi rabbimizin bize Kullanabileceğin böyle bir teknoloji var diyor.diyormu diyor.batı kuranki teknolojileri araştıra araştıra argeletle buluyormu buluyor.ya biz.şimdi budeprem silahını kim bulmuş olabilir.bulunmuşmudur .mit bunu araştırıp dünyayı bir şekilde bilgilendirmelidir.dün reis çok önemli açıklamalarda bulunacaktı.abd hedefte olacakmıydı acaba.olma ihtimali yüksek.izmite gelen abd gemisine büyükelçi neden gitti.ne konuşuldu .1999 izmitdemreminin olduğu yere neden demirlediabd suni depremmi gerçekleştirdi.yerin nerdeyse yüzeyinde.bu görüş afaki gibi isede gerçekten araştırılmalıdır.
    Cevapla
  • okan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözlerine hep karşıyı övmekle başlıyor. işte bu siyasettir. biz ise dostum esad diye başlayınca birileri kuduruyor. sev sevme. ama siyaset farklıdır. daimi dostluk yta da dusmanlık yoktur. abd için ise hiç düşmanlık yoktur. devamlı dost ve müttefik ülkeyizdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!