Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Irak’ta

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, resmi ziyaret kapsamında Irak’ın başkenti Bağdat’a geldi. Lavrov, stratejik ilişkiler ve enerji üzerine temaslarda bulunacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Irak’ta
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Irak’ta
GİRİŞ 05.02.2023 22:34 GÜNCELLEME 05.02.2023 22:42

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Sahhaf yaptığı açıklamada, Lavrov'un ikili ilişkileri ilerletme ve enerji işbirliğini görüşmek üzere başkent Bağdat’a geldiğini ifade ederek, petrol ve gaz şirketlerinin temsilcilerinin yer aldığı bir heyete başkanlık eden Lavrov'un yarın Iraklı mevkidaşı Fuad Hüseyin ile görüşmesinin planlandığını açıkladı.

ANA GÜNDEM ENERJİ

Sahhaf, ziyaretin Rusya ile stratejik ilişkilere ve özellikle enerji sektörleriyle ilgili yatırım fırsatlarını teşvik etmeye odaklanacağını belirtti. Lavrov'un ayrıca, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit ve Meclis Başkanı Muhammed Halbusi ile görüşmesi bekleniyor.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış