7,7'lik deprem sonrası Türkiye'ye taziye mesajları: Yardım ekipleri geliyor

Kahramanmaraş ve Gaziantep'teki depremler sonrası Türkiye'ye başsağlığı mesajları geliyor. Azerbaycan, KKTC, Hollanda, Polonya, Litvanya, İtalya, Çin, İran, İngiltere, Romanya, Pakistan, Yunanistan, Rusya, ABD, İsrail yardım gönderecek.

GİRİŞ 06.02.2023 08:00 GÜNCELLEME 06.02.2023 19:50
Bu Habere 464 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem olurken Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında depremin "4. seviye" olarak ilan edildiği bildirildi.

AVRUPA'DAN YARDIM EKİPLERİ GELİYOR

POLONYA

Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski, Twitter hesabında, "Türkiye'ye yardımımızın kabulüne dair resmi onay aldık. İtfaiyeciler bugün Türkiye'ye gidecek" paylaşımında bulundu. Kaminski, Polonya'dan 76 itfaiyeci ile 8 kurtarma köpeğinin, Türkiye'ye gönderileceğini kaydetti.

ROMANYA

Romanya hükümeti de Türkiye'ye yardım ekipleri göndereceğini açıkladı. Romanya Acil Durumlar Komitesi, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile istişarenin ardından, depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ve sağlık ekipleri göndereceklerini duyurdu.

LİTVANYA

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielus Landsbergis de depremden büyük üzüntü duyduğunu belirterek "Litvanya olarak kurtarma ve yardım operasyonuna destek olmak için çadır, battaniye ve tıbbi hizmetler sağlamaya hazırız" ifadesini kullandı.

ALMANYA

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Türkiye ve Suriye'den korkunç haberlerle uyandık. Düşüncelerim bu korkunç depremlerde hayatını kaybedenlerin aileleri, arkadaşları ve komşuları için endişelenen herkesle birlikte. Partnerlerimizle birlikte hızlı bir şekilde yardım ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da, yıkıcı depremin ardından açıklama yaptı. Depremde yakınlarını kaybedenlerin acılarını paylaştıklarını kaydeden Scholz, "Türkiye-Suriye sınır bölgesinde meydana gelen deprem ve ardından açıklanan can kayıplarını korku ve endişe içinde takip ediyoruz. Almanya, Türkiye ve Suriye'ye elbette yardım gönderecektir" ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Türkiye ve Suriye'deki deprem felaketinden derin üzüntü duyuyorum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine içten başsağlığı mesajları gönderiyoruz. Düşüncelerimiz depremden etkilenen insanlarla. Yunanistan kaynaklarını seferber ediyor ve hemen yardıma başlayacak" dedi.

MACARİSTAN

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bu sabah Türkiye'den gelen trajik haberleri duyduğumda şok oldum" diyerek, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Macaristan'ın Türkiye Büyükelçisi
Viktor Mátis de "Macar arama-kurtarma ekipleri bugün Türkiye'de olacak!" dedi.

İSVEÇ

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström da Twitter'daki paylaşımında, "Türkiye ve Suriye'de çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olan depremden derin üzüntü duyuyorum" ifadelerini kullandı. Billström, İsveç'in, Avrupa Birliği (AB) çerçevesinde afet yaşayan ülkelere yardım için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Suriye rejimi ile iletişime geçeceğini belirtti.

Kahramanmaraş'ta deprem: AFAD acı bilançoyu açıkladıKahramanmaraş'ta deprem: AFAD acı bilançoyu açıkladı

LETONYA

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, "Türkiye'nin güneydoğusunda ve Suriye'de meydana gelen şiddetli deprem ve ardından gelen artçı sarsıntılarla ilgili yıkıcı haberler var" ifadelerini kullandı. Rinkevics, depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ve sevenlerine başsağlığı dileyerek, yaralılar için de acil şifa dileğinde bulundu.

FRANSA

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna da Twitter'dan "Türkiye'yi sarsan ve çok sayıda can kaybına yol açan korkunç depremin ardından mevkidaşım Mevlüt Çavuşoğlu'na, ülkesine ve Türk halkına en içten taziyelerimizi ilettim. Fransa, Türk halkının yanındadır" açıklamasını yaptı. Colonna, ülkesinin Türkiye'ye yardıma hazır olduğunu belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'de meydana gelen depremin ardından Fransa'nın Türkiye'ye yardım etmeye hazır olduğunu söyledi:

"Görülmemiş şiddetteki bir deprem sonrasında Türkiye ve Suriye'den korkunç görüntüler alıyoruz. Fransa, olay yerindeki nüfusa acil yardım sağlamaya hazırdır. Kalbimiz, yaslı ailelerin yanındadır."

İNGİLTERE

İngiltere Dışişleri Bakanı Cleverly de açıklamasında, "Türkiye ve Suriye depreminde trajik can kaybı meydana geldi. Ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz ve düşüncelerimiz hayatta kalanlarla birlikte. İngiltere yardım sağlamaya hazır" ifadelerini kullandı.

İSRAİL

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Türkiye'deki depremden etkilenenler için ilk yardımda bulunacağı öğrenildi. 150 askeri kurtarma personeli insani yardımla birlikte gönderilecek.

HOLLANDA

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Pazartesi sabah Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak taziye ve dayanışma mesajını iletti. Hollanda kentsel arama kurtarma ekibinin bugün Türkiye'deki deprem bölgesine gideceğini söyledi. Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra, Hollanda ekibinin polis, askeri personel, ilk yardım ekipleri ve itfaiyecilerden oluştuğunu bildirdi.

İSPANYA

İspanya, kent kurtarma ekipleri Türkiye'ye gitmeye hazırlanıyor. İspanya İçişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve diğer yetkililer koordineli bir şekilde çalışıyor.

BELÇİKA

Belçika Başbakanı Alexandar De Croo, depremden etkilenen kurbanlara ve ailelerine içten başsağlığı dilediğini belirterek Türkiye’ye yardım için müdahale ekibi durumunun değerlendirildiğini söyledi. Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib de "yardım sağlamaya hazır" olduklarını belirtti.

NATO'DAN DESTEK

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye ile tam dayanışmadayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'yla temastayım. NATO müttefikleri şu anda destek için seferber olmuş durumda" açıklamasında bulundu.

KATAR

Katar Emiri Şeyh Temim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak Katar’ın desteğini ifade etti ve yardıma hazır olduklarını açıkladı.

JAPONYA

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği, Japonya Uluslararası Acil Kurtarma Ekibi'nin Türkiye'ye gönderilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Japonya'dan gönderilmesi planlanan Japonya Uluslararası Acil Kurtarma Ekibi'nin 3 üyesinden oluşan bir öncü ekip ile 15 kişilik kurtarma ekibini taşıyan uçağın bugün Haneda Havalimanı'ndan havalanıp, İstanbul aktarmalı olarak Adana'ya ulaşacağı belirtildi. Ekibin, Türkiye saatiyle yarın saat 06.25'te İstanbul Havalimanı'na varmasının planlandığı belirtilen açıklamada, depremlerde hayatını kaybedenler için Türkiye'ye taziye dilekleri iletildi. Japonya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "İnsani perspektif ve Türkiye ile dostane ilişkiler dikkate alınarak Japonya, acil insani yardım sağlama kararı almıştır" ifadeleri kullanıldı. Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, Tokyo'daki Haneda Havalimanı'nda düzenlenen uğurlama etkinliğinde 18 kişilik ön ekibin Türkiye'ye gönderildiğini söyledi. Büyükelçi Güngen, Japonya'nın sahil güvenlik, itfaiye, sağlık personelinden oluşan destek unsurlarının gelecek günlerde Türkiye'ye gönderilmeye devam edeceğini belirtti.

AZERBAYCAN'DAN AÇIKLAMA

Azerbaycan Acil Durumlar Bakanlığı'nın Sivil Savunma Birlikleri hazır hale getirildi. Azerbaycan’dan 370 kişilik arama kurtarma ekibi, AFAD ve diğer ekiplerin çalışmalarına katkı vermek üzere deprem bölgesine intikal ediyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli deprem sonucu çok sayıda can kaybı ve yıkım haberi bizleri derinden üzdü. Bu zor zamanda her türlü yardıma hazır olduğumuzu ifade ediyorum" dedi.

370 KİŞİLİK EKİP YOLA ÇIKTI

Aliyev’in talimatı üzerine, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı’na bağlı 370 kişilik arama kurtarma ekibi Türkiye’ye gitmek üzere Bakü’den yola çıktı. 370 kişilik ekibi ve malzemeleri taşıyan 3 uçak, Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’ndan Adana’ya gitmek üzere yetkililer tarafından uğurlandı.

ABD'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Beyaz Saray'dan Türkiye'de meydana gelen şiddetli depremlerle ilgili yapılan açıklamada "ABD, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı depreme ilişkin haberler nedeniyle derin endişe duyuyor. Gereken her yardımı sağlamaya hazırız. Başkan Biden, afetten en çok etkilenenlere yardım etmek amacıyla ABD'nin müdahale seçeneklerini değerlendirmeleri için USAID ve diğer federal hükümet ortaklarına talimat verdi. Türkiye Hükümeti ile koordineli olarak durumu yakından izlemeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise, "ABD'nin Türkiye'deki Diplomatik Misyonu, bu sabah Güneydoğu ve Orta Akdeniz bölgelerinde meydana gelen depremin neden olduğu acı can kaybı ve geniş çaplı hasar için derin üzüntülerini ifade eder. Türk dostlarımıza en içten başsağlığı dileklerimizi sunarız" denildi.

RUSYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ: TÜRK DOSTLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bir çok ilde hissedilen depremden etkilenen vatandaşlara ve tüm Türk dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bu felaketi en az hasarla atlatmayı temenni ederiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz." denildi.

Rusya, deprem nedeniyle Türkiye'ye 100 kişilik arama kurtarma ekibi gönderecek. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklama göre; İl-76 tipi iki uçağını arama-kurtarma ekipleriyle beraber Türkiye’nin depremden etkilenen bölgelerine göndermeye hazır.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Türkiye'deki deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ: KALBİMİZ VE DUALARIMIZ TÜRK HALKININ YANINDA

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği de sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Kalbimiz ve dualarımız Türk halkının yanında" ifadeleri kullandı. Açıklamada, "Bugün sabaha karşı yaşanan deprem sonrasında kalbimiz ve dualarımız Türk halkının yanında. Hayatını kaybedenlerin sevenlerine ve Türk halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail'in tüm vatandaşları adına, bölgemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle Türk halkına bu zor zamanda taziyelerimi bildiririm" ifadelerine yer verdi.

Netanyahu, depremin ardından Türkiye’ye arama-kurtarma ve sağlık ekibi, Suriye’ye ise insani yardım göndereceklerini açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Kahramanmaraş merkezli deprem için yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin güneyinde meydana gelen deprem nedeniyle İsrail devleti adına Türk halkına derin üzüntülerimizi iletmek istiyorum. Kalplerimiz felaketin kurbanlarıyla; yaralılara acil şifa diliyoruz."

Cohen, acil bir yardım programı hazırlanması için Bakanlığına talimat verdiğini aktardı. Öte yandan, İsrail Savunma Bakanı Yoaz Gallant'ın da İsrail ordusu ve Bakanlık kurumlarına insani yardım sağlanması için talimat verdiği paylaşıldı.

KKTC'DEN TAZİYE MESAJI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Türkiye'ye taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Tatar, Kıbrıs Türk halkı adına Türkiye'nin acısını yürekten paylaştıklarını belirterek, can kaybının az olmasını dilediklerini bildirdi. Türkiye ile her zaman dayanışma içinde olduklarını kaydeden Tatar, "Kayıplarımıza Tanrı’dan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar ve ana vatan Türkiye’mize büyük geçmiş olsun dileklerimi, şahsım ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarım adına büyük bir üzüntü, acı ve kederle iletirim" ifadesini kullandı.

KKTC Başbakanı Ünal Üstel ise Türkiye'ye ilk etapta 30 kişilik sivil savunma ekibiyle 8 özel donanımlı araç göndereceklerini bildirdi. 12.00'de Girne Limanı'ndan tam teçhizatlı olarak Türkiye'ye hareket edecek ilk sivil savunma ekibi, Gaziantep'te görev alacak.

PAKİSTAN'DAN AÇIKLAMA

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif de Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin güneydoğusunu vuran bu büyük deprem haberi derinden üzdü. Yaşanan can ve mal kayıpları nedeniyle kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve kardeş Türkiye halkına en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum" ifadesini kullandı. Türkiye'nin Pakistan'a her zor anında yardım elini uzattığını anımsatan Şerif, İslamabad’ın mümkün olan her türlü yardımı yapacağını vurguladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Pakistan'ın Türkiye ile tam dayanışma içerisinde olduğuna işaret edilerek, İslamabad'ın yardım çalışmalarında mümkün olan tüm desteği sağlamaya hazır olduğu kaydedildi.

UKRAYNA'DAN "YARDIM SAĞLAMAYA HAZIRIZ" MESAJI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Twitter'dan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Türk halkına ve Türkiye'deki depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyor, tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor zamanda Türk halkının yanındayız. Afetin sonuçlarının üstesinden gelmek için gerekli yardımı sağlamaya hazırız" açıklamasını yaptı.

MISIR'DAN AÇIKLAMA

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır'ın Türkiye ve Suriye'de depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini sunduğu belirtildi. Türk ve Suriye halklarına en içten taziyelerin iletildiği ve yaralılara acil şifa dileklerinde bulunulduğu kaydedilen açıklamada, Mısır'ın "bu felaketle yüzleşmek için yardıma hazır" olduğu ifade edildi.

SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve Suriye'de deprem dolayısıyla hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dilendi. Açıklamada, Suudi Arabistan'ın Türkiye ve Suriye ile dayanışma içinde olduğu ifade edildi.

HİNDİSTAN

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili paylaşımını alıntılayarak, Türkiye'de meydana gelen depremin neden olduğu can ve mal kayıplarından dolayı duyulan acıyı paylaştıklarını belirtti. Başbakan Modi, "Kederli ailelere taziyelerimizi iletiyoruz. Yaralıların tez zamanda sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Hindistan, Türkiye halkıyla dayanışma içindedir ve bu trajediyle başa çıkmak için mümkün olan her türlü yardımı sunmaya hazırdır" ifadelerini kullandı.

PAŞİNYAN: YARDIM GÖNDERMEYE HAZIRIZ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek, Türkiye'ye yardım göndermeye hazır olduklarını duyurdu.

İTALYA

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tajani sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Çok sayıda can kaybına neden olan deprem tarafından sarsılan Türk halkına yakınlığımı ifade ediyorum. İtalya'nın yardımı eksik olmayacaktır. Dışişleri Bakanlığımız, depremin meydana geldiği bölgelerde yaşayan tüm İtalyanlarla temasa geçmektedir" ifadelerini kullandı.

IKBY'DEN DESTEK AÇIKLAMASI

Türkiye’de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem Irak’ın kuzeyinde hissedilirken, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi hükümeti arama kurtarma çalışmalarına destek vermeye hazır olduğunun söyledi. IKBY Başbakanı Mesrur Barzani arama kurtarma çalışmalarında Türkiye’ye yardım etmeye hazır olduğunu dile getirdi.

İRAN: HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı dilerken, İran'ın her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi. Derin üzüntü duyduklarını dile getiren Kenani, "İhtiyaç duyulması halinde İran olarak iyi ilişkiler içerisinde olduğumuz komşumuz Türkiye ve Suriye'ye sağlık ve yardım ekiplerini insani, ahlaki, dini ve komşuluk hakkı gereği göndermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

ÇİN'DEN AÇIKLAMALAR

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, 7,7 büyüklüğündeki depremle ilgili gelişmeleri yakından izlediklerini belirterek, "Hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaslı ailelerine sabır diliyoruz. Umarız evlerini en kısa sürede yeniden inşa ederler" dedi.

Çin'in Türkiye'deki diplomatik temsilciliği ve konsolosluklarının en kısa zamanda acil durum mekanizmasını devreye sokacağını ve depremden etkilenen Çin vatandaşları ile ilgili bilgi toplayacaklarını dile getiren Sözcü Mao, şunları kaydetti:

"Şu ana dek (Çin vatandaşlarından) can kaybı bildirilmedi. Sahadaki durumu yakından izliyoruz ve ihtiyaç duyan vatandaşlara konsolosluk koruması sağlayacağız. Vatandaşlarımıza depremin artçı etkilerine karşı dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz."

KOSOVA

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Türkiye'de meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaparak, "Bu zor zamanda Türkiye halkının yanındayız. Afetin sonuçlarının üstesinden gelmek için Kosova Güvenlik Gücü (FSK) aracılığıyla gerekli yardımı sağlamaya hazırız" dedi.

KAZAKİSTAN

Kazakistan, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in talimatıyla kısa zamanda Türkiye’nin depremden etkilenen bölgelerine kurtarma ve sağlık ekipleri gönderecek. Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Dışişleri ve Acil Durumlar bakanlıkları aracılığıyla Türk makamlarıyla temas kuruldu. Kısa zamanda Türkiye’nin talebi üzerine Kazak kurtarıcılar ve doktorlar afetten etkilenen bölgelere ulaşacak" ifadesi yer aldı.

ETİYOPYA

Etiyopya Dışişleri Bakanlığı, depremden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Türkiye hükümeti ve halkıyla dayanışma içindeyiz" ifadesini kullandı. Bakanlık, depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini ileterek yaralananlara acil şifalar diledi.

GAMBİYA

Gambiya Devlet Başkanı Adama Barrow, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Az önce Türkiye Cumhuriyeti, Suriye ve Orta Doğu'nun diğer bölgelerini vuran ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği büyük bir depremin yıkıcı haberini öğrendik" ifadesini kullandı. Barrow, Gambiyalılar adına depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileğinde bulundu.

SOMALİ

Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Muhammed Nur, Twitter'dan, "Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden dost ve kardeş ülke Türkiye vatandaşlarına Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum" mesajını paylaştı.

ŞENTOP'A TAZİYE MESAJLARI

TBMM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen depremin ardından KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, Azerbaycan Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka, Şentop'u aradı. Töre, Gafarova ve Damka, TBMM Başkanı Şentop'a taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

KAYNAK: AJANSLAR
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 464
  • Saban y. 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd ankara büyük elçisi vicdanen uyuyorsa tmm türk devleti onu acilen ülkesine geri göndermesi lazım balıkçı arkadaşıyla.
    Cevapla
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin sahte taziyelerinizi küllahınıza sokun... ulan düne kadar hepiniz ( Batı ) Türkiye'ye karşı düşman idiniz... ne oldu birden böyle ...... yalancılar, İslam düşmanı kafirler.
    Cevapla
  • Ibrahim sahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörü destekleyen ülkeler hariç tüm ülkelere teşekkürler.40 yıldır terör desteği nedeniyle deprem yaratan ABD ve AVRUPADAN gelen geçmış olsun dileklerini kabul etmiyoruz.
    Cevapla
  • Vatandaş! 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz ALLAH'a sığındık, derdimizi/sıkıntımızı/üzüntümüzü anlamayan HİÇ BİRİNİZ LAZIM DEĞİLSİNİZ ! Bize Allah yeter !
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Burdan milletin başı sağolsun gibi yorumlar yapmayın bugün gerçekten ülkemize destek olmak istiyorsanız varsa imkanınız varsa yardım edin yoksa bol bol aklınıza geldikçe dua edin etrafınıza , ailenize , komşunuza telkin edin hadi birlik olma vakti böyle zamanda olmazsa ne zaman olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!