Son dakika: Deprem bölgesindeki büyük tehlike! Ürküten rapor yayımlandı...

Son dakika... Merkezi Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6'lık şiddetli depremlerin ardından enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor. Meteoroloji'nin deprem bölgesi için raporu ise hiç iç açıcı değil...

GİRİŞ 07.02.2023 09:58 GÜNCELLEME 07.02.2023 09:59
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Merkezi Kahramanmaraş'ın olan 7.7 ve 7.6'lık yıkıcı deprem lertüm Güneydoğu Anadolu'da hissedildi. Birçok kentte yıkıcı hasara neden olan sarsıntılar nedeniyle 4. seviye alarm durumuna geçilirken depremin hasar verdiği bölgelerden acı haberler gelmeye devam ediyor.

 Peki deprem bölgelerinde hava nasıl? Kar, yağmur var mı? İşte Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa hava durumu... 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporlarına göre, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen Diyarbakır, Malatya ve Adıyaman'da kar yağışlı, Şanlıurfa'da yağmurlu, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Adana, Kilis ve Kahramanmaraş'ta çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Son dakika: Deprem bölgesindeki illerde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da bu hafta beklenen hava durumunu derledik...

DEPREM BÖLGESİNDE HİPOTERMİ TEHLİKESİ!

Gece saatlerinde olan 7.4'lük deprem 10 ili birden etkiledi ve yüzlerce can kaybına neden oldu. Enkaz altında kalanlara ulaşmak için zamanla yarışılırken Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu önemli bir konu hakkında uyarıda bulundu.

Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu şunları söyledi:

"Normal şartlarda enkaz altından sağ çıkmak için süre 72 saat yani 3 gün. Şu anda hava şartları sebebiyle hipotermi problemi ortaya çıkmakta.

Enkaz altında insanlar korumasız kaldığı için gece özellikle hava sıcaklığı çok düştüğü zaman hipotermi olayı söz konusu. Zamana karşı yarış var hava şartları ve don tehlikesi problemi daha da sıkıntılı hale getiriyor."

ARAMA VE KURTARMAYA ENGEL OLMAYIN

Arama ve kurtarmayı engelleyecek her detayın büyük sıkıntıya neden olduğunu belirten Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu:

"Hipotermi problemini unutmamak lazım. 10 ve 5 derece altında üşümeye başlarız ancak gece özellikle sıfır ve altı yani eksi olduğu zaman çok daha büyük sıkıntı olur"

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre işte deprem bölgesinde beklenen hava durumu; 

KAHRAMANMARAŞ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Kahramanmaraş, çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer kar yağışı, gün boyu kuzey ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar bekleniyor. En düşük 1, en yüksek 3 derecek.

GAZİANTEP 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

3°C Çok bulutlu

ADANA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

11°C Sabah saatlerinde çok bulutlu saat 15 sularından sonra ise parçalı bulutlubir hava bekleniyor

DİYARBAKIR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

5°C Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KİLİS 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2 °C Çok bulutlu bir hava bekleniyor

ŞANLIURFA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

5°C Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

OSMANİYE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

4°C Parçalı bulutlu

MALATYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

-1°C Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı

ADIYAMAN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2°C sabah saatlerinde kar yağışlı, öğlen vaktinden sonra karla karışık yağmur

HATAY 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

6°C parçalı bulutlu bir hava bekleniyor

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Okan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dirayetli yöneticilerle duzelebiliriz. Hersey egitim sisteminden geciyor. Birsey olmazlarsa bu işler yürümez. Kanuna uyacaksin, hatta kararlarini kisi icin degil devlet için olumlu yönde vereceksin. Yoksa ona imtiyaz buna imtiyaz geldiğimiz nokta budur.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    deprem fekamet olur anlarim yapacak sey yok bu binalar nerde hepsi yere top halinde yikiyor yan yikilma yada yari yikilmaz yok gibi hic demir yok mu yada hic mi saglam degil beton nasil toz oluyor bu konu uzman degilim sadece tv gørdugum kadar binalar lego gibi geldi kalitesiz yarisi yikilsa yarisi kalmasi gerek
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen bir de marmara depremi olduğunda gör. Denize kıyı yerlerde deniz suyu daha da etkili olur binaların hepsi çürür. 99 depreminde beri sayısız deprem görüldü akıllanma yok, vah tühe devam düzelmez gerek yok yorma nefesini.
    Cevapla
  • Carullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahın yolundan gitmezsek azap baki olur herkes kendine çeki düzen versin Hadisi şerife göre kendine çeki düzen versin Merhamet ve adalet sahibi olmak Gerekiyor sizler yeryüzündekilere merhamet edinki göklerdekide sizlere merhamet etsin hadisi şerifi açıktır ağaca,hayvana,insana her herşeye merhamet etmek gerekiyor ki Allah c. C Da bize merhamet etsin hadisi şerif açık çürük bina yapan müteahhitler zulmün asıl müsebbidir
    Cevapla
  • gerçek 1 yıl önce Şikayet Et
    deprem bakanlığı kurmamız şart ve olasığı yüksel deprep alacak yerleri hızlıca depreme dayanklı binalar yapmalıyız
    Cevapla
  • Talha 1 yıl önce Şikayet Et
    doğal afetler daha mantıklı bence
    Cevapla
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yardımcıları olsun göklcük demremi 7.4 kayıp 18000 vefat binlerce ve yazdı şimdi ise kış Hipotermi çok tehlikeli - ye bile gerek yok hareketsiz alanda + 4-5 da dahi hipotermi yaşanır sabaha kadar çaresizce ağladık dua ettik ve RAB bimin bir ayeti aklımdan çıkmıyor başlarına iyi şeyler geldiğinde kendilerinden kötü şeyler geldiğinde benden bilirler halbuki iyi şeyler benden kötü şeyler kendi akıllarından gelir bilim adamlarının 3 senedir uyardığını göz ardı edenler bu işin doğasdında fıtratında var anlayışı sorumlu bu halk değil yokluk var sıkıntı var çaresizlik var bu masum halk ne yapabilirdiki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap