İşte depremin yıktığı şehirlerin uydu görüntüleri

ABD merkezli uzay teknolojileri şirketi Maxar ve Planet, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonrasındaki yıkımı gösteren uydu görüntülerini paylaştı.

İşte depremin yıktığı şehirlerin uydu görüntüleri
İşte depremin yıktığı şehirlerin uydu görüntüleri
GİRİŞ 08.02.2023 08:16 GÜNCELLEME 08.02.2023 09:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7 öğlen ise 7,6 büyüklüğünde depremler olurken, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi. Depremler Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana, Elazığ dışında; Suriye, Kıbrıs adası, Irak, Mısır ve Lübnan'da hissedildi ve yıkıma yol açtı.

Çin uydusu depremin sarstığı Nurdağı'nı görüntüledi: Dev yarıklar, yıkılmış binalarÇin uydusu depremin sarstığı Nurdağı'nı görüntüledi: Dev yarıklar, yıkılmış binalar

ABD merkezli uzay teknolojileri Maxar ve Planet, Türkiye'de 10 kentte yıkımı neden olan depremler sonrasındaki değişimi uydu görüntüleriyle ortaya koydu.

Hava durumu ve bulutlar nedeniyle depremden etkilenen bölgelerde uydu fotoğrafı almakta zorlandıklarını belirten şirketler, yeni görüntüler elde eder etmez paylaşacaklarını duyurdu.

Gaziantep'in Nurdağı ve Islahiye ilçeleriyle Osmaniye ve Kahramanmaraş merkezin depremden önceki ve sonraki durumu:

Nurdağı 6 Eylül 2022

Nurdağı 7 Şubat 2023

Islahiye 4 Ekim 2022

Islahiye 7 Şubat 2023

Nurdağı 6 Eylül 2019

Nurdağı 7 Şubat 2023

Osmaniye

Kahramanmaraş Merkez

Osmaniye

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • basar 1 yıl önce Şikayet Et
    çoğu zemin katı dükkan için yapılmış desteksiz binalar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Refah'a karadan girdi: Sınır kapısı ele geçirildi
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den müfredat açıklaması! İntegral neden yok? İşte cevabı...