NATO’nun göndereceği konteyner evlerden 600'ü Türkiye’ye doğru hareket etti

NATO'nun deprem felaketinden etkilenen Türkiye’ye destek amacıyla göndereceği bin konteyner evden 600’ünün İtalya’dan dün akşam saatlerinde yola çıktığı açıklandı. Söz konusu evleri en az 4 bin depremzede kullanacak.

NATO’nun göndereceği konteyner evlerden 600'ü Türkiye’ye doğru hareket etti
NATO’nun göndereceği konteyner evlerden 600'ü Türkiye’ye doğru hareket etti
GİRİŞ 20.02.2023 18:46 GÜNCELLEME 20.02.2023 18:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından NATO’nun deprem bölgesine göndereceği bin konteyner evden 600’ü Türkiye’ye doğru yola çıktı. NATO tarafından yapılan yazılı açıklamada, konteyner evlerin dün akşam saatlerinde İtalya’nın Taranto Limanı’ndan ayrıldığı bildirildi.

EN AZ 4 BİN KİŞİ BARINACAK

Sevkiyatın NATO'nun Napoli Müttefik Kuvvetler Komutanlığı ile NATO Destek ve Tedarik Dairesi’nin (NSPA) koordinasyonunda sağlandığı aktarılan açıklamada, konteyner ile depremlerden etkilenen en az 4 bin kişiye geçici barınma sağlanacağı ifade edildi.

Konteynerlerin hafta içinde İskenderun'a varmasının planlandığı aktarılan açıklamada, "Bir NATO sivil-askeri müşterek operasyonel irtibat ve keşif ekibi kamp alanını hazırlıyor ve lojistik ile yerel desteği koordine ediyor. Taranto Limanı, geminin normal liman saatleri dışında hem boşaltılması hem de yüklenmesi için hafta sonu operasyonlara başladı. Ayrıca NATO, Pakistan'dan Türkiye'ye stratejik hava yoluyla çadır nakliyatını koordine ediyor" sözleri kullanıldı.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim bizim gücümüz var türk devleti var bizim yanımızda sanki türkiye birşey yapmıyormuş gib algı var avrupadan yardım almak bence hiç iyi degil bizde herşey mevcut
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    koskoca nato bir katar bir bayraktar etmiyor yazıklar olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya Allah aşkına şunlardan yardım kabul etmeyin. Mutlaka bir zararı dokunur bu yardımın. Ne zaman bir yere yardım yapsalar, zarar veriyorlar
    Cevapla
  • Vatandaş38 1 yıl önce Şikayet Et
    Kızılderililere ne yaptıklarını tüm dünya biliyor bence iyice kontrol edilmeli bu karaktersizlere inanılmaz baksana daha adam burda teröristlere yardım diye anırıyor
    Cevapla
  • Selçuklu 1 yıl önce Şikayet Et
    Komplo teorisi olabilir ama … içlerini kontrol edin .. malum Truva atı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede
Öğrenciler tekme tokat birbirine girdi: 7'si bir olup bayıltana kadar dövdü!