Tayvan liderinden orkideli Türkiye'ye destek mesajı

Tayvan lideri Tsai Ing- wen'in "Tayvan olarak Türkiye’nin zor günlerinde yanındayız" notuyla paylaştığı Türk bayraklı orkide fotoğrafı binlerce beğeni aldı.

Tayvan liderinden orkideli Türkiye'ye destek mesajı
Tayvan liderinden orkideli Türkiye'ye destek mesajı
GİRİŞ 23.02.2023 09:59 GÜNCELLEME 23.02.2023 09:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Tayvan lideri Tsai Ing-wen’ın sosyal medya hesabından Türkiye'ye destek mesajı yayınladı.

DEPREM BÖLGESİNİ HEP BERABER YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Hesabından Tayvan Orkide Yetiştiricileri Derneği (TOGA) tarafından yaprakları Türk bayrağı renkleriyle tasarlanan nano teknoloji orkide çiçeğinin fotoğrafını paylaşan Tsai, "Şubat ayının başında Türkiye ve Suriye’de yaşanan büyük deprem için çok üzgünüz. Özel olarak üretilen Türk bayraklı orkide ile Türk halkının yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Hatay'da yaşanan 6.4’lük depremi de üzüntüyle karşıladık. Tayvan halkı olarak Türkiye’ye yardımlarımız sürüyor, deprem bölgesini hep beraber yeniden inşaa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Barbaros 1 yıl önce Şikayet Et
    Eksik olmayın dost Tayvan ,dayanışma dediğin böyle olmalıdır insanlar arasında..din,ırk,ten rengi ayırmaksızın sadece depremzedelere değil kaybettikleri yurtlarının inşaasına bile yardım ellerini uzattılar....bir politikacı gibi değil bir insan edasıyla hareket ettikleri için tebrikler ve alkışlar TAYVAN'A !!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler