Trump'tan dava açıklaması: Böylesi görülmedi

Hakkındaki dava sürecini eleştiren ABD eski başkanı Donald Trump, yaşananları "Aşırı solcuların görülmemiş ölçekteki kitlesel seçim müdahalesi" olarak yorumladı

GİRİŞ 05.04.2023 08:51 GÜNCELLEME 05.04.2023 10:12
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yetişkin filmlerinin oyuncusu Stormy Daniels'la ilişkisini gizlemek için 130 bin dolarlık “sus payı” ödediği suçlamasıyla New York'ta hakim karşısına çıkan ABD eski başkanı Donald Trump Florida'ya dönmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Hakkındaki iddiaları sert bir şekilde eleştiren Trump, “Böyle bir şeyin Amerika’da olabileceğini asla düşünmezdim" ifadelerini kullandı. İşlediği tek suçun, "Amerikan ulusunu onu yok etmeye çalışanlara karşı güçlü şekilde savunmak" olduğunu iddia eden Trump, savcıların iddialarına atıfla yaşananları "Aşırı solcuların, daha önce görülmemiş ölçekteki kitlesel seçim müdahalesi" olarak yorumladı. "Sahte" olarak tanımladığı bu davanın yaklaşan 2024 seçimlerine müdahale etmek için açıldığını söyleyen Trump, davanın derhal düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

BİDEN'I SUÇLADI
Mevcut ABD Başkanı Joe Biden yönetimi altında adalet sisteminin kanunsuz haline geldiğini iddia eden Trump, Biden’in oğlu Hunter Biden’in dizüstü bilgisayarından çıkan suç niteliğindeki belgeleri hatırlattı. Bu belgelerin sosyal medyada paylaşımının adalet bakanlığı ve FBI tarafından engellenmesinin seçimlere müdahale olduğunu belirten Trump, "Biden ailesinin suçlu olduğunu gösteren Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayarındaki belgeler hakkında kötü bir şey söylenmemesi için çaba gösterildi" iddiasında bulundu.

Mahkeme polisinden Trump'a olay hareket! Kapıyı tutmadıMahkeme polisinden Trump'a olay hareket! Kapıyı tutmadı

Dünyanın gözü bu davada! Trump tüm suçlamaları reddettiDünyanın gözü bu davada! Trump tüm suçlamaları reddetti

Beyaz Saray, Trump ile ilgili soruları yanıtsız bıraktıBeyaz Saray, Trump ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı

VAADİNİ YİNELEDİ

Ülkede ekonominin kötüye gittiğini, enflasyonun kontrol edilemez hale geldiğini ve dış politikada Çin, Rusya, İran ve Kuzey Kore’nin birlikte tehditkar bir koalisyon oluşturduğunu dile getiren Trump, “Şimdi bu radikal solcular, kolluk kuvvetlerini kullanarak seçimlerimize müdahale etmek istiyorlar. Bunun olmasına izin veremeyiz” diyerek Amerika'yı yeniden büyük bir ülke yapacakları vaadini yineledi.

SUÇLAMALARI REDDETMİŞTİ

Yetişkin filmlerinin oyuncusu Stormy Daniels'la ilişkisini gizlemek için "sus payı" ödediği iddiasıyla New York'ta hakim karşısına çıkan Trump'a 36 farklı suçlama yöneltilmişti. Savcılar Trump'ın 2016 seçim sürecinde hakkındaki olumsuz bilgileri toplumdan saklamaya çalışarak bir komplonun parçası olduğunu savunmuştu. Trump ise suçlamaları reddetmişti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Trap biden den birazcık iyi gibi
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    İSRA SURESİ 16NCI AYET MEALi : Biz bir memleketi helâk etmek istediğimiz zaman, VARLIKLI ŞIMARIKLARINI İDARECİ YAPAR (?) , iktidara getiririz. İlâhi-İslâmî emirleri emrettiğimiz halde, hak dine itaat dışına çıkarlar, GÜNAH, bataklığına dalarlar. Seçme hakkına sahipken, SANA VE KUR’ÂN’A İTİBAR ETMEDİKLERİ İÇİN, o memleket halkı cezaya müstehak olur. BİZ DE ORAYI DARMADAĞIN EDERİZ.
    Cevapla
  • İsminiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiminle ilişkisi olduğu özel hayatı değil mi, bunu isterse gizler isterse ifşa eder, suç olan kısım neresi?
    Cevapla
  • MACKALI 61 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin en büyük günü hatta milli bayrami ya amerikadan kurtuldugumuz zaman´veyada ALLAH amerikayi gecmi$de oldugu gibi sulara gömsün.Dünya ile biz ba$ ederiz..
    Cevapla
  • Bıkmış 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde HDP'yi kapatırsanız demokrasi ayıbı oluyor ama ABD'de eski başkanı mahkemeye çağırıp kötü muamele yapınca kimse bişey demiyor. Bence seçim öncesi HDP'nin tüm terörle olan birliktelikleri gözler önüne serilip direkt olarak kapatılmalıdır. Kimsenin de ne dediğine bakılmamalıdır. Bişey diyene de ABD'deki bu durum lap diye örnek gösterilir olur biter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in yeni savaş senaryosu: O ülkeye 2026'da saldıracaklar
Kuveyt Emiri Sabah, Meclis'i feshetti... 'Ülkeyi kurtarmak için zor bir karardı'