Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na destek, Erdoğan'a tehditvari sözler

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na açıktan destek veren Demirtaş, "Seçimden sonra beni cezaevinde tutabilecek mi göreceğiz" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kendince mesaj verdi.

GİRİŞ 06.04.2023 10:20 GÜNCELLEME 07.04.2023 09:28
Bu Habere 378 Yorum Yapılmış

Edirne'deki cezavinden İngiliz gazetesi Financial Times'ın sorularını yanıtlayan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "değişim ve demokrasi için içten bir çaba sarf ettiğini" ifade etti.

Foreign Policy: Türkiye'deki seçimin kaderini HDP oyları belirleyecekForeign Policy: Türkiye'deki seçimin kaderini HDP oyları belirleyecek

CNN Internaitonal: Seçimin kaderini HDP oyları belirleyecekCNN Internaitonal: Seçimin kaderini HDP oyları belirleyecek

"KÜRTLERİN OYLARI SEÇİMİ BELİRLEYECEK"

"Kürtler ortak bir cumhurbaşkanı adayına önem veriyor" diyen Demirtaş, aynı zamanda Kürt seçmenin CHP liderinin kampanyasından umutlu olduğunu ancak kesin bir karar vermeden önce sürecin biraz ilerlemesini bekleyeceklerini söyledi.

Demirtaş, "Kürt seçmenin desteğini almayan bir parti hiçbir zaman iktidara gelmedi. Bu seçimde de Kürtler belirleyici olacak" dedi.

KLASİK "ERDOĞAN TOPLUMU BÖLÜYOR, ERDOĞAN DİKTATÖR" SÖYLEMİ

"Türkiye adım adım baskıcı/otoriter bir rejime dönüştü" diyen Demirtaş, "Eğer Erdoğan bu seçimi kazanırsa Türkiye yeni bir tür diktatörlüğe geçiş yapmış olacak" dedi.

Eski HDP lideri Demirtaş, "Erdoğan toplumu bölerek iktidarda kalmayı başardı. Muhalefetin birlik olması sadece kutuplaşmayı ortadan kaldırmak için değil, seçimi kazanmak için de önemli" değerlendirmesinde bulundu.

"SEÇİMDEN SONRA DA BENİ CEZAEVİNDE TUTABİLECEK Mİ GÖRECEĞİZ"

"Siyaseti asla bırakmadım ve mücadelenin içinde yer almaya çalışıyorum" diyen Demirtaş, "Erdoğan açıkça beni hapiste tutacağını söylüyor. Seçimden sonra da bunu söyleyebilecek mi göreceğiz" diye devam etti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 378
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Cahil ile dost olma: ilim bilmez, irfan bilmez, söz bilmez; üzülürsün Sayfadaki yorumlar korkunc , cok mu zor okumak, aratirmak, ortalik cahilden gecilmiyor
    Cevapla
  • Cafer 11 1 yıl önce Şikayet Et
    Gepe genç çocukların katili,seni kodesten çıkarmak isteyenleri Allah kahr etsin.
    Cevapla
  • Albatros 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl mahkûm röportaj veriyor tweet'ler atabiliyor.Hala diktatörlük ten bahsediyor.Amerika'da Avrupa Ülkelerinde bunu yaptırırlar mı?Terörist
    Cevapla
  • patriot 1 yıl önce Şikayet Et
    senin kurt olduguna inanmiyorum, garo paylanin ne isi var hdp de, Turkiye dusmanlari, yedirmicez bu vatani size, sonuna kadar reis...
    Cevapla
  • patriot 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi oradan terorist sevicisi, seni orada curutucez ins, klasik diktator soylemleriniz bayatladi, baska kapiya..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı