Bloomberg'den 6'lı masa yorumu: Dünyada örneği yok istikrarsızlık getirir

ABD'li bloomberg 6'lı masa analizinde çoklu yönetimin istikrarsızlık örneği olacağını yazdı.

GİRİŞ 07.04.2023 16:49 GÜNCELLEME 07.04.2023 17:05
Bu Habere 197 Yorum Yapılmış

ABD'li Bloomberg'den 6'lı masa analizi geldi. Bloomberg çoklu yönetimin istikrarsızlık örneği olacağını yazdı. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, masanın etrafındaki 5 genel başkanı, seçilmesi halinde cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atayacak.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ısrarıyla, bu yardımcılara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eklendi. Toplam yardımcı sayısı 7'ye yükseldi.

İstikrarsızlık örneği

Bloomberg, muhalefet cephesinde ortaya çıkan tabloya dikkati çekti. Daha önce eşi benzeri görülmeyen bu düzenlemenin, istikrarsızlık örneği olduğu belirtildi.

CHP Lideri'nin kazanma ihtimaline ve cumhurbaşkanı yardımcılıkları konusuna değinilen haberde, çoklu yardımcılık sisteminin risklerinden söz edildi.

"Alışılmadık bir düzenleme"

Diğer genel başkanların yanı sıra Akşener, İmamoğlu ve Yavaş ile ilgili duruma işaret edildi:

Kılıçdaroğlu kazanırsa, diğer üçünün cumhurbaşkanı yardımcısı olması bekleniyor. Bu, herhangi bir hükümet için alışılmadık, istikrarsız bir düzenleme. Onları yönetmek zor olabilir.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 197
  • konya 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyada doğru örneği yoktur bunla tarihe bu kılıklarıya yazılacakki torunlarımız bunların menfaat siyasetlerini görecek iyiki başımızda iyibir yönetim var Allah Tayyip beyi başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne 6 sı 9 lu masa
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar Türkiye karşıtı varsa onlar bile bu 7 li masayı Bi cacık olmaz derken, içimizde ki %45 gibi Bi kitle olur diyo.. Nasıl bi kitleyse..
    Cevapla
  • Ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Oldu oldu halkida araniza alsaydiniz. Herkes devleti yönetsin. Yabancilar calissin. Amerikanin bile 1 cumhurbaskani yönetiyor. 350 milyonu. 85 milyonu 8 baskan yönetecek
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsini toplasın bir adam etmezler kazanmaya kendileri dahi inanmayan yalancı takımı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu