Pilot komutu yanlış anladı: Rus uçağından İngiliz jetine füze fırlatma girişimi
ABD Savunma Bakanlığı'ndan sızdırılan gizli belgelere göre; 29 Eylül'de Karadeniz'de görev yapan bir Rus uçağı pilotu, yer kontrolöründen gelen komutu yanlış anlayınca İngiltere'ye ait gözetleme uçağına füze fırlatmaya çalıştı.
ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) gizli belgelerinin ifşa olması, sır gibi saklanan birçok bilginin gün yüzüne çıkmasına neden oldu.
İngiliz Telegraph gazetesi, sızdırılan belgelerde yer alan ve geçtiğimiz sene yaşandığı öğrenilen tehlikeli bir detayı okuyucuları ile paylaştı.
TEKNİK ARIZA FÜZENİN ATEŞLENMESİNİ ÖNLEDİ
Habere göre, geçtiğimiz sene Rusya'ya ait bir Su-27 savaş uçağının pilotu yer kontrolöründen gelen komutu yanlış anlayınca İngiltere'ye ait gözetleme uçağına füze fırlattı.
Uçakta meydana gelen teknik bir hata, büyük bir krizin önüne geçti. Pilot füzeyi ateşlemeye çalıştı ancak fırlatma gerçekleşmedi.
"SAVAŞ NEDENİ OLABİLİRDİ"
29 Eylül'de Karadeniz'de meydana gelen olay hakkında bilgisi olan ABD'li iki savunma yetkilisi, olayın ilk başta çok ciddi olduğunu ve bir savaş nedeni olabileceğini söyledi. Yetkililerden biri olayı "gerçekten korkutucu" olarak nitelendirdi.
Yetkililer, 30 kişilik kapasitesi olan gözetleme uçağı olan İngiliz RC-135 Rivet Joint'in o sırada Su-27 pilotu ile yer kontrolü arasındaki iletişimi dinlediğini söyledi.
Kraliyet Hava Kuvvetleri (Royal Air Force yani RAF) Sözcüsü konuya ilişkin açıklama yapmayı reddederken, olay İngiliz basınında yankı uyandırdı.
Rus savaş uçağı İngiliz jetine füze fırlattı
İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ekim ayında parlamentoya bir Rus jetinin İngiliz uçağının yakına füze fırlattığını duyurmuş ve Kremlin'in kendisine "teknik bir arıza" açıklaması yaptığını belirtmişti.
-
Misafirfs 2 yıl önce Şikayet Etİngiliz savaşmaz savaştırır. Sökülen kan masum kanı olur büyük ihtimalde müslüman asker kullanırBeğen Toplam 3 beğeni
-
HAKAN'IN FİKRİ 2 yıl önce Şikayet Ethiçbir şey olmazdı İngiliz artık savaşacak bir millet deyil o eskidendiBeğen
-
Ethem etik 2 yıl önce Şikayet EtAh keşke atesleseydi yeselerdi birbirleriniBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet Etİngiliz uçağının orada ne işi t,tabiki her zaman olduğu gibi tahrik,fitne fesat, algı ve savaşı kizistirmak.Beğen
-
Hacivat 2 yıl önce Şikayet EtNazi ler almanyada önce almanyadaki nazi ler temizlenmeli rusya Ukraine den geri cekilmeli normal almanlar nazi lerle mücadele edemiyor nazi terörü dünyaya tehditBeğen