İrlanda'da Joe Biden'ı gözyaşlarına boğan tesadüf

Joe Biden'a, İrlanda Knock'taki Katolik mabedini gezdiren Rahip Richard Gibbons, ABD Başkanı'nın kilisede oğlu Beau'nun son ayinini gerçekleştiren rahiple tesadüfen karşılaştıktan sonra gözyaşlarına boğulduğunu söyledi.

GİRİŞ 15.04.2023 14:12 GÜNCELLEME 15.04.2023 15:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, Kuzey İrlanda'da 1998 yılında mezhepsel ve ayrılıkçı çatışmaları son erdiren Belfast Anlaşması'nın (Hayırlı Cuma Anlaşması) 25. yıldönümü dolayısıyla Kuzey İrlanda ve İrlanda'ya 4 günlük resmi ziyaret gerçekleştirdi

Biden, Ata toprağı İrlanda ziyareti sırasında dedesi Owen Finnegan'ın 1849'a kadar yaşadığı Carlingford Kalesini de ziyaret etti.

Biden, ziyaretinin son gününde Katolikler için sembolik bir öneme sahip olan Knock Mabedi'ne gitti.

Biden'a Knock'taki Katolik mabedini gezdiren Rahip Richard Gibbons, ABD Başkanı'nın kilisede oğlu Beau'nun son ayinini gerçekleştiren rahiple tesadüfen karşılaştıktan sonra gözyaşlarına boğulduğunu söyledi.

Rahip Gibbons, Başkan gelene kadar meslektaşlarından biri olan eski ABD Ordusu papazı Peder Frank O'Grady'nin ayini gerçekleştirdiğini bilmediğini söyledi.

Gibbons BBC'ye verdiği demeçte, "Tesadüfe bakın ki, ABD'de oğluna son ayini gerçekleştiren kişi burada çalışıyor. Başkan Biden hemen onunla görüşmek istedi, gidip onu bulması için bir gizli servis ajanı gönderdi. Ağlıyordu, bu onu gerçekten etkiledi ve sonra dua ettik, bir mum yaktık ve o da bir iki dakika özel dua etti" diye konuştu.

Washington D.C.'deki Walter Reed Askeri Hastanesi'nde çalışan İrlandalı rahip O'Grady ise Biden, oğlu Hunter ve Başkan'ın kız kardeşi Valerie ile yaptığı 10 dakikalık görüşmeyi "hoş bir sohbet" olarak tanımladı.

O'Grady İrlanda devlet kanalı RTE'ye verdiği demeçte, "O beni gördüğüne çok sevindi, ben de onu gördüğüme çok sevindim. Bana kocaman sarıldı. Hunter da bana kocaman sarıldı. Yeniden bir araya gelmiş gibiydik. İnancı geçmişte o zor zamanlarda onu ayakta tuttu ve hala da tutuyor. Ona yaklaşan zorlukları olduğunu söyledim ve o da bildiğini söyledi" diye konuştu.

Başkan'ın en büyük oğlu Beau Biden, 2015 yılında ABD'de beyin kanseri nedeniyle hayatını kaybetmişti. 

Biden, eski bir Delaware başsavcısı olan ve Amerikan siyasetinin yükselen yıldızlarından biri olarak görülen oğlu Beau'nun kendisinin yerine başkan olması gerektiğini sık sık söylüyordu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ataşı bol olsun sende hemen git
    Cevapla
  • BalkanTürk 1 yıl önce Şikayet Et
    oğlun seni bekliyor çok bekletme
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya mazlumlarının Katili göz yaşı dökmüş...Tüh,tüh,tüh....
    Cevapla
  • Ts61 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen insanmısın ?
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok içim parçalandı şimdi, yav şaka mısınız siz, döktüğünüz masum kanlarında boğulun inşallah...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...