Bakan Hulusi Akar'dan Sudan açıklaması

Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar ve Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik soru üzerine Bakan Akar, Sudan'da gruplar arasında çeşitli çatışmaların yaşandığını belirtti.

GİRİŞ 27.04.2023 22:36 GÜNCELLEME 27.04.2023 23:01
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Bu çatışmaların neden olduğu risk durumlarına dikkati çeken Akar, "Bu durumlara bağlı olarak da Sudan'da yaşayan vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik Dışişleri Bakanlığımızla planlama yaptık ve bunu uygulamaya başladık. Bir kısım vatandaşlarımızın Etiyopya üzerinden tahliyesi gerçekleşti" diye konuştu.

Hala tahliye ihtiyacı olan yerlere yönelik de faaliyetlerin devam ettiğini belirten Akar, şunları söyledi:

"Bu yerlere yönelik çalışmalarımız sürüyor. Kalan vatandaşlarımızın Türkiye'ye tahliyesi için 5 uçağımızı tahsis ettik. Bu uçaklarımızın emniyetli şekilde görevlerini yapabilmesi için gerekli planlama ve koordinasyon yapıldı. Süreci yakından takip ediyoruz. C-130 tipi üç uçağımızın, Hartum'un kuzeyindeki Wadi Sayidna'dan 210 vatandaşımızın tahliye etmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer taraftan da A400M tipi iki uçağımızı da Port Sudan'a indirdik. Orada 250 vatandaşımızın olduğu yönünde bilgimiz var. Bu uçaklarımızdan biri birazdan vatandaşlarımızı yurda getirmek için Port Sudan'dan havalanacak."

Uçakların intikallerini yakından takip ettiklerini vurgulayan Akar, "Yarın akşama kadar vatandaşlarımızın Türkiye'ye tahliyesi tamamlanmış olacak. Bu arada hem bölge hem Dışişleri Bakanlığımız ile temaslarımızı sürdürüyoruz. Emniyetli şekilde vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışıyoruz ve inşallah bunu başarıyla tamamlayacağız" dedi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 18
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Abd. Ab. Gavuru Ortaligi karistirdi baktiki nemalanamiycak olende kendilerinden degil ama bunlarinda bir hesabi olur
    Cevapla
  • Musacetiner hatay 1 yıl önce Şikayet Et
    Azeri ve Türk devletlerine mensup vatandaslarimizada yardım edelim insalllah
    Cevapla
  • Sara 1 yıl önce Şikayet Et
    Thy 330lar neden gitmiyor daha ucuz ve daha çok insan taşıyor...
    Cevapla
  • obes 1 yıl önce Şikayet Et
    sen ne anlan.öğrenmişsin bi 330 havacılık benim işim bişey öğrenmek istersen sorabilirsin.tartışmak için yazmadım
    Cevapla
  • KÖROĞLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah, Devletimizi güçlü eylesin.
    Cevapla
  • Tecrübe 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah Ukranya da yaptıkları ve tuzağa düştükleri hatayı tekrarlamazlar. Yoksa Kocayusuflar orada da bekletilir veya rehine alınır.
    Cevapla
  • alican şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    hahahahaha komik doğrusu. ukraynadaki uçak ne varsa havalansa serbestçe geçip gelir. kimse vurmaz. sudan da öyle. bize karşı kimse bir hata yapmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!