Son dakika: MSB'den açıklama: Sudan'dan 101 vatandaşımız daha yurda getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Sudan'dan 101 Türk vatandaşının daha yurda getirildiğini açıkladı.

GİRİŞ 28.04.2023 20:02 GÜNCELLEME 28.04.2023 23:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan’dan bu yana yaşanan iç çatışmalar nedeniyle tüm ülkeler vatandaşlarını Sudan'dan tahliye etmek için operasyonlar düzenliyor.

"101 VATANDAŞ DAHA YURDA GETİRİLDİ"

Bugün 189 Türk vatandaşını Sudan'dan tahliye eden Milli Savunma Bakanlığı, 101 vatandaşın daha yurda getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

"Çatışmaların devam ettiği Sudan’dan vatandaşlarımızın tahliyesine devam ediyoruz. Hava Kuvvetlerimize ait A400M tipi ağır nakliye uçağımız ile 101 vatandaşımız daha emniyetle ülkemize ulaştırıldı. Böylece tahliye operasyonunun Port Sudan bölümü tamamlanmış oldu."

MSB'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA

"Vatandaşlarımızı tahliye için Sudan’a giden ve hafif silah ateşiyle taciz edilen uçağımız da dahil olmak üzere bu ülkede bulunan iki adet C-130 tipi uçağımız emniyetli şekilde Sudan’dan ayrıldı."

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Devletimize milyon kere Maşaallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar