Kim'in kardeşinden Biden'a ağır hakaret

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, Güney Kore ile ABD'nin nükleer planının "ciddi tehlike" doğuracağını belirterek, ABD Başkanı Biden hakkında hakaret dolu ifadeler kullandı.

Kim'in kardeşinden Biden'a ağır hakaret
Kim'in kardeşinden Biden'a ağır hakaret
GİRİŞ 29.04.2023 13:15 GÜNCELLEME 29.04.2023 14:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un kız kardeşi Kim Yo Jong, ABD ile Güney arasında imzalanan, Kuzey’in tehditlerine karşı nükleer caydırıcılık çabalarını destekleyen "Washington Deklarasyonu"nu kınayarak müttefiklerin planının ciddi tehlikeyle sonuçlanacağını söyledi.

Yonhap’ın Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansından (KCNA) bildirdiği habere göre, Kuzey Kore, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol’un ABD ziyaretinde, Kuzey Kore’yi komşusuna saldırmaktan caydırmak amacıyla Seul ile Washington arasında imzalanan, Washington Deklarasyonu'na ilişkin ilk değerlendirmeyi yaptı. Kim, anlaşmanın Kuzey’e karşı "en düşmanca ve saldırgan eylem iradesini" yansıttığını ve "sadece Kuzeydoğu Asya’nın ve dünyanın barış ve güvenliğinin daha ciddi tehlikeye atacağını" ifade etti.

Aynı zamanda Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Daire Başkan Yardımcılığını yürüten Kim, güvenlik ortamındaki değişikliğin Kuzey’i daha kararlı adımlarla harekete geçireceği konusunda uyardı. ABD ile Güney ittifakını "düşman" olarak tanımlayan Kim, ittifakın Kore Yarımadası çevresindeki nükleer varlığı güçlendirmeleri halinde Kuzey’in "meşru müdafaa hakkını onlarla doğru orantılı" kullanacağını belirtti.

"GÜNEY KORE LİDERİ BİR APTAL"

Kim, ABD Başkanı Joe Biden’ın ABD’ye veya müttefiklerine yönelik herhangi bir nükleer saldırının, Kuzey’deki rejimin sona ermesiyle sonuçlanacağı yönündeki uyarısını, "bunak kişinin saçma sapan sözleri" şeklinde değerlendirdi.

Yoon’u ise "beceriksizliğiyle güvenliği krize iten bir aptal" olarak nitelendiren Kim, "ABD ile Güney Kore’nin boş hayali bundan böyle daha sert yanıt bulacak" dedi.

Güney Kore’nin Koreler arası ilişkilerden sorumlu Birleştirme Bakanlığı, Kim’in sözlerini "aşırı zorlama" şeklinde nitelendirerek kınadı.

27 Nisan’da Biden ve Yoon arasında Washington’da imzalanan deklarasyonda, Güney Kore’nin, ABD’nin genişletilmiş caydırıcılık taahhütlerine tam güven duyduğu ve nükleer caydırıcılığına kalıcı olarak bel bağlamasının önemini, gerekliliğini ve faydasını kabul ettiği vurgulanmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    He duydu seni hemen bir füze gönderir oraya hiç merak etme
    Cevapla
  • Asli gibi.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kim kim kardeşler çok atıyor.. Laf var icraat yok.. Hadi bir füze gönderinde inanayım sadece boş konuşuyorsunuz aynı iran gibi.
    Cevapla
  • Ecrin 11 1 yıl önce Şikayet Et
    Yavaştan yavaştan pis abd nin sonu geliyor... Çok iyi bir haber itler yesin birbirini ki İslam dünyası tekrar şahlansın...
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Abla demir leydi kardeşi boş asıl iş onda
    Cevapla
  • Tek 1 yıl önce Şikayet Et
    Usa aklı sıra bir birini yesin diyor bak nükler atom kötü diyenlere her yere nükler atom koyar oldu bunca yıldır boşuna lanet okuduk yapmak yerine kimse eski tip savaş istemiyor hemen atom diyor acil bizimde olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması