BM'den, Türkiye'ye Tahıl Koridoru teşekkürü!

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, Türk hükûmetine Karadeniz Tahıl Girişimi için sarf ettiği "çaba, enerji ve kararlılığı" için çok teşekkür ettiğini bildirdi.

BM'den, Türkiye'ye Tahıl Koridoru teşekkürü!
BM'den, Türkiye'ye Tahıl Koridoru teşekkürü!
GİRİŞ 15.05.2023 20:38 GÜNCELLEME 15.05.2023 20:39
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Griffiths, BM Güvenlik Konseyi'nde Ukrayna'da insani durumun ele alındığı oturumda konuştu.

Ukrayna zorlu bir kıştan çıkarken ülkedeki sivil kayıpların son aylarda en yüksek düzeye ulaştığı bilgisini paylaşan Griffiths, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğine göre sivil can kaybının 24 Şubat 2022'den bu yana 23 bin 600'e ulaştığına ancak gerçek rakamların çok daha yüksek olabileceğine dikkati çekti.

"İNSANİ ETKİLERİ ÇOK YÜKSEK"

Griffiths, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının insani etkilerinin çok büyük olduğunu, BM ve insani yardım çalışanları ile ortaklarının hayat kurtarıcı yardım sağlamaya devam ettiğini aktardı.

Bu yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 3,6 milyon kişinin insani yardım aldığını belirten Griffiths, hâlâ yardım ulaştırmaya ilişkin bazı engellerle karşı karşıya kaldıklarını ve "daha fazlasının" gerekli olduğunu vurguladı.

"KARADENİZ TAHIL GİRİŞİMİ'NİN SÜRDÜRÜLMESİ ÇOK BÜYÜK BİR ÖNEM TAŞIYOR"

Son haftalarda girişimin uzatılması ve daha etkin işleyişi için geliştirilmesine yönelik yoğun görüşmeler yürütüldüğünü ifade eden Griffiths, "Karadeniz Tahıl Girişimi'nin sürdürülmesi çok büyük önem taşıyor. Operasyonun sorunsuz ve etkin bir şekilde yürütülmesi için tüm taraflara sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunuyoruz. Dünya bizi izliyor." diye konuştu.

"TÜRK HÜKÜMETİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Griffiths, girişimin başlatılmasında da kilit rol oynayan Türkiye'nin son görüşmelere İstanbul'da ev sahipliği yaptığını anımsatarak "Türk hükûmetine bu girişimin sürdürülmesi için sarf ettikleri çaba, enerji ve kararlılık için çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Nsn 11 ay önce Şikayet Et
    Bendeturkum bişekilde iletemezmisiniz bm ye Bizde bi teşekkür edebilsek size.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    adi adam Hükümet demicen Recep Tayyip Erdoğan nın kişisel gayretleriyle devam eden anlaşma diyeceksin .çaktırmadan taraf tutuyor Sun
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Lider sıkıntısı çekile dünyada milletimizin ve mazlumların şansı.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım öyle çok değerlisiniz ki kısaca iyilik yapar gibi görünmüyor. İyilik yapıp görünmüyor. İşte lider işte ilim irfan sahibi türkiyenimizin mükemmel lideri dünya lideri iyiliği kötülüğün ayaklar altına atmayan tek lider. Türkiyeye çok yakışıyorsun sayın cumhurbaşkanım Allah yolunu açık etsin
    Cevapla
  • DURSUN 11 ay önce Şikayet Et
    Öyle bir yılansınızki tokken ısırmıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!