PKK Rakka'dan bir çocuğu kaçırarak silahlı kadrosuna kattı

Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'nin kuzeyindeki Rakka ilinden 16 yaşındaki bir çocuğu silahlı kadrosuna katmak için kaçırdı.

PKK Rakka'dan bir çocuğu kaçırarak silahlı kadrosuna kattı
PKK Rakka'dan bir çocuğu kaçırarak silahlı kadrosuna kattı
GİRİŞ 16.05.2023 13:51 GÜNCELLEME 16.05.2023 13:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Muhalif Kürt grup "Bağımsız Kürt Rabıtası" Sözcüsü Redor el-Ahmed,  PKK/YPG'li teröristlerin işgalindeki Rakka'dan 16 yaşındaki M.N.A.R'ı kaçırdığını söyledi.

Ahmed, terör örgütünün, kaçırdığı çocukların aileleriyle iletişim kurmalarına izin vermediğini belirtti.

Terör örgütü PKK/YPG, kaçırdığı veya alıkoyduğu gençleri ve çocukları silahlı eğitim için kamplarına götürüyor.

Teröristler, nisan ayında Halep'in Münbiç ilçesinden 13 yaşındaki bir çocuğu kaçırmıştı.

2021'DE 221 ÇOCUĞU SİLAHLI KADROSUNA KATTI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği, 11 Temmuz 2022'de yayımladığı "2021 Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar" raporunda, terör örgütü PKK/YPG'nin 2021'de 221 çocuğu silahlı kadrosuna kattığını açıklamıştı.

Raporda, terör örgütü PKK/YPG'nin kolu olan "İç Asayiş Güçleri"nin ise aynı yıl içinde 24 çocuk kullandığının, sözde "Afrin Kurtuluş Güçleri"nin de 2021'de 2 çocuğu silahlı kadrosuna kattığının tespit edildiği belirtilmişti.

PKK/YPG'nin, Suriye'de 2021'de 55 çocuğu öldürdüğü, örgüte bağlı sözde "Afrin Kurtuluş Güçleri" ve "İç Asayiş Güçleri"nin de aynı yıl içinde 18 çocuğu öldürdüğü ifade edilmişti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • aaa 11 ay önce Şikayet Et
    Allah'im sen buyuksun tum bu terroristlerin kokunu kurut. Sen bu terroristlerin cezalarını ver. özellikle de bu terroristleri besleyen yöneten dolaylı dolaysız emirleri gönderen en tepedekilerin cezalarını ver Yarabbim
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    PKK li insanlar para karsiliginda satmislardir
    Cevapla
  • Han 11 ay önce Şikayet Et
    Şu yuvarlak masanın ailelerinden bir çocuğu kaçırsalar ,nasıl veryansın edebilecekler veya hangi yüzle !!!!?!?!!? ...ama herşeyden önce buna müstehaklar
    Cevapla
  • Gasap haydo 11 ay önce Şikayet Et
    İsterse kaçar bırakır kurtulur ama istemezsse sarı torbadan fazlasıyla var ,dert etmeyin
    Cevapla
  • Karaoğlan 11 ay önce Şikayet Et
    PKK terör örgütü herkese terör estiriyor. Türkiyeden ise aklı sıra ezilen Kürtlere özgürlük ve bağımsızlık istiyor, gençleri bu bu şekilde kandırıp dağa çıkarıyor, Irak ta herkes Saddam savaşı ve DAEŞ/İŞİD savaşı sonrası huzur istiyor. Aşiretlerin teröre ve gençleri kaçırmalarına dur demeleri lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler