Pentagon, 1 milyon F-35 parçasını kaybetti

ABD Savunma Bakanlığı'nın (DOD), ülke tarihindeki en pahalı silah sistemi olan F-35 savaş uçağı için, 85 milyon değerindeki yaklaşık 1 milyon eksik yedek parçanın () hesabını veremediği ortaya çıktı.

Pentagon, 1 milyon F-35 parçasını kaybetti
Pentagon, 1 milyon F-35 parçasını kaybetti
GİRİŞ 24.05.2023 09:59 GÜNCELLEME 24.05.2023 09:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hükümet Sorumluluk Ofisi'nin (GAO) Salı günü bildirdiğine göre, cıvatalar, lastikler ve iniş takımları gibi öğeleri içeren kayıp parçaların yaklaşık 85 milyon dolar değerinde olduğu bildirildi.

2018'den beri Pentagon, tespit edilen parça kayıplarının yalnızca yüzde 2'sini çevreleyen koşulları gözden geçirdi.

Raporda "DOD, bu yedek parçaların bir sözleşme kapsamında sorumlu olmasını sağlamak için adımlar atmazsa, F-35 Ortak Program Ofisi (JPO) bu yedek parçalar üzerinde sorumluluk kazanamayacak veya sürdüremeyecek, konumlar gibi verilere sahip olmayacaktır" denildi.

Yedek parçalar, savunma yüklenicisi Lockheed Martin tarafından üretilen uçağı satın alan ABD ordusu ve müttefik ülkeler tarafından F-35'te kullanılmak üzere dünyanın dört bir yanında depolanıyor.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Hamdi 11 ay önce Şikayet Et
    O parçalar, yolda giderken kamyon'dan düşmüştür, gidip yolları arasınlar bulurlar.
    Cevapla
  • Gayserili 11 ay önce Şikayet Et
    F16'nin baş mühendisini Youtube'da izlemiştim. Bu videoyu sildiler tabi. Adam F35 ABD'nin yaptığı en kötü ve hic bir üstünlüğü olmayan bir uçak diyordu. Ve sebebini, F16'nin baş Mühendisi olarak, tek tek anlatıyordu. O videoyu izledikten sonra, Türkiye bu uçağı almasın diye çok dua etmiştim.
    Cevapla
  • vw almayin 11 ay önce Şikayet Et
    futbolu bosverin onlar kazaniyor sizler degil futbol haber degil
    Cevapla
  • Bayrak 11 ay önce Şikayet Et
    beter olun
    Cevapla
  • AHMET 11 ay önce Şikayet Et
    İnşallah pyd/pkk elinde çıkmaz yada diğer taşeronların..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aşı üreten firma yıllar sonra itiraf etti: Covid aşısı hakkında şok gerçek
Selçuk Bayraktar Kızılelma üretmenin zorluğunu öyle bir anlattı ki...