Finlandiya: İsveç'in gelecek ay NATO üyesi olmasını umuyoruz

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, "Türkiye'deki seçimler artık bittiğine göre, Türki̇ye'ni̇n İsveç'i̇n NATO üyeli̇ği̇ni̇ onaylama süreci̇ne devam etmesi̇ önemli̇di̇r." açıklamasını yaptı.

Finlandiya: İsveç'in gelecek ay NATO üyesi olmasını umuyoruz
Finlandiya: İsveç'in gelecek ay NATO üyesi olmasını umuyoruz
GİRİŞ 02.06.2023 02:00 GÜNCELLEME 02.06.2023 02:00
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Oslo'da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylama sürecinde ilerlemesinin önemli olduğunu söyledi.

Haavisto, önümüzdeki ay Litvanya'nın başkentinde yapılacak NATO zirvesine atıfta bulunarak, "Bunun Vilnius'tan önce gerçekleşebileceğini ve gerçekleşmesi gerektiğini umuyoruz." dedi.

Haavisto, şu ifadeleri kullandı:

"Türki̇ye'deki̇ seçi̇mler sona erdi̇ği̇ne göre, Türki̇ye'ni̇n İsveç'i̇n NATO üyeli̇ği̇ni̇ onaylama süreci̇ne devam etmesi̇ önemli̇di̇r. İsveç'i̇n kabul etti̇ği̇ yeni̇ terör yasası bu süreçte oldukça önem taşıyor. Ukrayna'nın NATO üyesi̇ olması i̇çi̇n çok i̇nandırıcı bi̇r yolumuz olmalı."

Türkiye'nın taleplerinden biriydi: İsveç'te terör yasası yürürlüğe girdiTürkiye'nın taleplerinden biriydi: İsveç'te terör yasası yürürlüğe girdi

İSVEÇ'TE YENİ TERÖRLE MÜCADELE YASASI YÜRÜLÜKTE

İsveç parlamentosunda 3 Mayıs'ta onaylanan anayasa değişikliği kapsamında terörle mücadeleye ilişkin yeni ceza yasası bugün yürürlüğe girdi. Yasa, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamak için başlıca taleplerinden biriydi.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, parlamentoda onaylandıktan sonra Dagens Nyheter gazetesine konuşmuş ve yasanın, 1 Haziran'da yürürlüğe gireceğini açıklamıştı. Billström, yeni ceza yasası ile Türkiye'nin çekincelerinin karşılanacağını belirtmişti.

Terör örgütü PKK/YPG'nin İsveç'teki faaliyetlerine değinen Billström, "PKK'nın topraklarımızdaki faaliyetleri çok geniş. Türkiye'ye yönelik terör faaliyetlerini finanse etmek için kapsamlı çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca uyuşturucu satışı ve İsveç toplumuna zarar veren çeşitli yollarla para toplamak için topraklarımızı üs olarak kullanıyor. Başka bir ülkede terör için kullanmaları, bizim bu faaliyetleri daha az ciddiye almamızı gerektirmez." ifadelerini kullanmıştı.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Insan 10 ay önce Şikayet Et
    Bizim teror sizin teror sizin kitabinizi yakabiliriz siz bizimkine lafiniz bile olamaz ve daha okadar ogretilecek isler varki,ilk once onlari bir halledelim saygideger finlandiyali kardesim,hele hele Rusya Ukrayna gibi savaslari durduralim ginah bu insanlar oluyor uyan uykudan
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    acele yok.kemal gelemedi tayyiple halledecek siniz bu işi.tabiki Tayyip'in istediği şekilde yapacaksiniz
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    bizde çok şey bekliyoruz lakin olmuyor Firlandiya kendi onay aldı başkası adına konuşmasın
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    asla izin verilmemeli. devlet olmanın gereği olarak istenilen isimleri bize vermedikçe asla
    Cevapla
  • MiSaFiR 10 ay önce Şikayet Et
    Süreyi uzatabileceğimiz kadar uzatalım. Son saniyeye kadar uzatalım. 10 sene-20 sene gittiği yere kadar. Salağa yatalım. Duymamazlığa gelelim. Umursamayalım. BIYIK ALTINDA GÜLELİM. Zaten HER ZAMAN ekonomimize saldırılıyor; istediklerini yapsak da buna devam edecekler. Bu süre zarfında da, hızlı bir şekilde kendi Milli Muharip Uçağımızı ve Savunma Sistemlerimizi geliştirmeye devam ederiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak
Galatasaray'da gönderilecek yabancılar belli oldu!