Hindistan'da tren faciası: 294 ölü!

Hindistan'ın Odisha eyaletinde meydana gelen tren kazasında can kaybı 294'e yükseldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları tamamlanırken, kazaya ilişkin rapor da ilerleyen süreçte açıklanacak..

Hindistan'da tren faciası: 294 ölü!
Hindistan'da tren faciası: 294 ölü!
GİRİŞ 03.06.2023 10:45 GÜNCELLEME 04.06.2023 11:49
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Hindistan’ın Odisha eyaletinin kuzeydoğusundaki Balasore bölgesinde meydana gelen, iki yolcu ve bir yük treninin çarpıştığı kazada can kaybı 294’e ulaştı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI SONLANDIRILDI

Hindistan medyası, kaza bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

KAZA RAPORU BEKLENECEK

Hint medyasına konuşan Demiryolları Bakanı Ashwini Vaishnaw, kazaya ilişkin başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, raporun en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Kazanın, raylardaki elektronik bağlantı sistemindeki değişiklik sonucu meydana geldiği düşünülüyor. Soruşturma kapsamında insan hatası olup olmadığının belirlenmesi öngörülüyor.

"EN AĞIR CEZA VERİLECEK"

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Balasore Tren Kazası nedeniyle derin bir acı duyuyorum. Düşüncelerim yaslı ailelerle birlikte. Ölenlerin ailelerinin kayıpları telafi edilemez ancak hükümet onlara yardım etmek için her yolu deneyecektir. Bu olay hükümet için çok ciddi, her türlü soruşturma için talimat verildi ve kim suçlu bulunursa ona en ağır ceza verilecek" dedi.

HİNDİSTAN CUMHURBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Hindistan Cumhurbaşkanı Draupadi Murmu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "talihsiz kaza" nedeniyle derin üzüntü duyduğunu ve yakınlarını kaybeden ailelerin acısını paylaştığını belirtti.

TÜRKİYE'DEN TAZİYE MESAJLARI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hindistan’ın Orissa eyaletinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Kalın, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Hindistan'ın Orissa eyaletinde meydana gelen ve hepimizi derinden üzen elim tren kazası nedeniyle Hindistan halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye her türlü yardım için hazır ve nazırdır."

Dışişleri Bakanlığı da tren kazasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Hindistan'ın Orissa eyaletinde dün meydana gelen tren kazasında 300'e yakın kişinin hayatını kaybettiğinin ve 1000'e yakın kişinin yaralandığının derin bir üzüntüyle öğrenildiği bildirildi.

Açıklamada, "Bu elim kazada yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına, Hint halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • hakan keskinoğlu 9 ay önce Şikayet Et
    insan insandır. geçmiş olsun demek çokmu zor. size bunu dedirtmeyen nedir. bu kadarmı kararmış kalpleriniz var.
    Cevapla
  • abdullah 9 ay önce Şikayet Et
    yuh be tek şeritli demiryolunda zincirleme kaza bunlar bizi çoktan geçmiş.
    Cevapla
  • MuhammedAli 9 ay önce Şikayet Et
    Yorumlara bakiyorumda insanlik bitmiş yazik günah degilmi birsürü insan ölmüş herkes kendi ahireti icin ne yaptim diye bir baksin...
    Cevapla
  • Kebanlı Gaggo 9 ay önce Şikayet Et
    Dünya'nın en kalabalık ülkelerin den biri. Toprakları geniş ve engebeli. Devlet Hindistan'da ki birçok rayları ve trenleri yenilemeye kalksa buna 10 yıl da yetmez 15 yıl da. Birde çok büyük bütçe gerekir. Devlet te yolsuzluk ve rüşvet tavan. Düzelmesi çok zor.
    Cevapla
  • Talha 9 ay önce Şikayet Et
    Araştırma uzmanı olsaydın keşke yada herseyi bilen
    Cevapla
  • vatansever32 9 ay önce Şikayet Et
    ineğe tapmak yerine kafanızı çalıştırsanız iyi olacak. her zaman böyle haberler geliyor sizden. çok üzüldüm. yazık onca cana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!