Erdoğan'ın zaferi Avrupa Parlamentosu'nu gerdi... "Üyelik süreci böyle devam edemez"

HDP'nin kapatılma davası, insan hakları, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala hakkında Türkiye düşmanı tavrıyla bilinen AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor “28 Mayıs sonrası Türkiye'nin AB üyelik sürecinin devam edemeyeceği açık” dedi.

Erdoğan'ın zaferi Avrupa Parlamentosu'nu gerdi... "Üyelik süreci böyle devam edemez"
Erdoğan'ın zaferi Avrupa Parlamentosu'nu gerdi... "Üyelik süreci böyle devam edemez"
GİRİŞ 02.06.2023 21:19 GÜNCELLEME 02.06.2023 21:19
Bu Habere 330 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs zaferinin ardından Türkiye-AB ilişkileri hakkında skandal açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de ilk kez yapılan ikinci tur oylamayla yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor

Kesin sonuçlarına göre yüzde 52,18 oy alan Recep Tayyip Erdoğan Batı'nın ve tüm terör örgütlerinin desteğini alan 7'li koalisyonun ortak adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na (yüzde 47,82)  karşı net bir zafer kazandı.

ABD ve Almanya'dan peş peşe Türkiye ile ilgili haddi aşan açıklama!ABD ve Almanya'dan peş peşe Türkiye ile ilgili haddi aşan açıklama!

Avrupa Parlamentosu'ndan skandal Türkiye raporu!Avrupa Parlamentosu'ndan skandal Türkiye raporu!

Amor'dan Türkiye'ye HDP tehdidi: Ciddi sonuçları olacakAmor'dan Türkiye'ye HDP tehdidi: Ciddi sonuçları olacak

"İKTİDARDAKİ ELİTLER OTORİTER DEVLET İSTİYOR"

Turkey Recap'ten Diego Cupolo'ya konuşan Amor Türkiye'ye üst perdeden demokrasi dersi vererek "özgür ama adil olmayan" diye tanımladığı seçimler hakkında "Türkiye'de iktidardaki elitlerin daha demokratik olma gibi bir siyasi iradesi olmadığı, iradeleri daha otoriter bir hükümet modeli oluşturmak olduğu sürece demokratik standartları uygulamanın bir yolu yok" dedi.

"ÜYELİK SÜRECİ BÖYLEDEVAM EDEMEZ"

Yeni süreçte yeniden Erdoğan diyen Türkiye aynı formatta üyelik süreci ve müzakerelerin devam edemeyeceğini yeni bir formata ihtiyaç duyulacağını ifade eden Amor "Üyelik sürecinin devam edebileceğini düşünmüyorum, çünkü Erdoğan'ı iç politikalarına değiştirmeye itebilecek bir faktör görmüyorum" dedi.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 330
  • mert 10 ay önce Şikayet Et
    alcaklar Carles Puigdemont Katalan siyasetçi, Generalitat de Catalunya'nın 130. Başkanına yapmadiginiz kalmadi baskalarina en demokrati ögretecekAB dir i̇ki yüzlü gallesler
    Cevapla
  • KİMSESİZ YAŞAR 10 ay önce Şikayet Et
    Birlik mi dedin bir olup ukrayna yı yediniz doğru . Bu 5 yılda daha neler göreceksiniz salın bizi Allah ın izniyle pus gibi çökeceğiz zalimlerin tepesine .
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Reis sen ne büyüksün. Tüm Avrupa seninle uğraşıyor. Cumhuriyet kurulalı hiç bir avrupa devleti Türkiye’deki liderlerin ismini bile bilmezlerdi.
    Cevapla
  • Yaşlı Avrupa 10 ay önce Şikayet Et
    Hdpliler hristiyan azınlıktan sayıldıkları için öfkeliler. Avrupa birliğine girmek gereksiz. Ölüyorlar
    Cevapla
  • dede 10 ay önce Şikayet Et
    uretelım çalışalın satalım şukredelım cın uretewrek bu hale geldı avrupa bıze yakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı