Yunanistan'ı tabiri caizse Hakan Fidan korkusu sardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasının ardından, Yunan basını Hakan Fidan'ı analiz etti. Fidan'ın çok zeki bir diplomat olduğundan bahsedilen analizde, Fidan'ın zor ve tehlikeli görevlerde başarılı olduğuna vurgu yapıldı.

GİRİŞ 04.06.2023 15:22 GÜNCELLEME 04.06.2023 16:59
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine Hakan Fidan'ın getirilmesi, Yunanistan'da gündem oldu.

Yunan basınında yer alan bir analizde, Hakan Fidan'ın zor ve tehlikeli görevlerde büyük deneyime sahip olduğuna vurgu yapıldı.

Fidan'ın, Türk gücünün görünmeyen tarafını sembolize ettiği belirtilen haberde, "Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Kafkasya gibi diplomasinin çok zor olduğu alanlarda müzakereciydi. Son olarak Mısır'da daha zorlu bir görevde bulundu ve sonunda kapıyı açmayı başardı" ifadeleri kullanıldı.

Hakan Fidan'dan, başta Türk-Amerikan ilişkileri olmak üzere uluslararası arenada bir dizi konuyu çözmesi isteneceği ifade edildi.

Yazıda, "MİT'te geçen bunca yıl boyunca çok zeki, askeri, diplomat, akademisyen ve mükemmel durumsalcı bir karışımı olan Hakan Fidan'ın Türkiye dışişleri bakanlığına yerleştirilmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecekte nasıl bir politika izleyeceğini gösteriyor" denildi.

Haberde, Fidan'ın profilinin dış politikada Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'sinin güçlü tarzını koruma niyetini gösterdiği yorumu yapıldı.

GEÇİCİ DIŞİŞLERİ BAKANI TÖRENE KATILDI

Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için düzenlenen "Göreve Başlama Töreni"ne Yunanistan Dışişleri Bakanı Vasilis Kaskarelis de katıldı.

Kaskarelis, Dışişleri Bakanlığı'na getirilen Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'la ayaküstü sohbet etti.

Kaskarelis, Yunanistan'daki seçimlerin ardından hükümetin kurulamamasından dolayı geçici olarak Dışişleri Bakanlığı'na atandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 21
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    HAKAN FİDAN gelecek cumhurbaşkanı seçimlerinde en uygun cumhurbaşkanı adayı REIS'in övğnülecek adayı benimde tercihim
    Cevapla
  • ebabil 65 10 ay önce Şikayet Et
    HAYIRLI olsun
    Cevapla
  • Yarısı Türk 10 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan'ın yarısı Türk hristiyan Türkler mübadele zamanında gitmiş mevcut Yunan nüfus Amerika Avrupa Avustralya göç etmiş o yüzden hiç bir şey yapamaz durumdalar , gelsin on iki adalar :)
    Cevapla
  • Vatandas 10 ay önce Şikayet Et
    Kendisine Allah için çok destek olun, çok iyi koruyun, ÇOK NAMUSSUZUN TEKERİNİ İNDİRDİ, SU UYUR DUSMAN UYUMAZ, İKİ CİHANDA YUZU AK OLSUN, MASALLAH.
    Cevapla
  • adnan 10 ay önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcın olsun geleceğin cumhurbaşkanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı