Eski Yunan Bakan'dan, Mehmet Şimşek ve Hakan Fidan açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle, Beştepe'deki "Göreve Başlama Töreni"ne katılan eski Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos, "Erdoğan, Türkiye'nin doğal lideridir" dedi; Mehmet Şimşek ve Hakan Fidan hakkında da konuştu.

Eski Yunan Bakan'dan, Mehmet Şimşek ve Hakan Fidan açıklaması
Eski Yunan Bakan'dan, Mehmet Şimşek ve Hakan Fidan açıklaması
GİRİŞ 07.06.2023 06:54 GÜNCELLEME 07.06.2023 09:11
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

28 Mayıs'ta gerçekleşen ikinci turdan da zaferle çıkarak yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine, dünyanın çok sayıda ülkesinden birçok lider ve yetkili katıldı.

Törene, Erdoğan'ın davetlisi olarak katılan isimlerden biri de Eski Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos oldu. Avramopoulos, ülkesine döndükten sonra törendeki izlenimlerini Yunan televizyonlarına anlattı.

"ERDOĞAN TÜRKİYE'NİN DOĞAL LİDERİ"

Erdoğan'la olan yakın ilişkileri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu döneme dayanan Avramopoulos, "Ben, Erdoğan'ın davetlisi olarak oradaydım, Erdoğan ile dostluğumuz, kokusunu yıllarca kaybetmeyen bir parfüm gibidir. Erdoğan, iyileri ile kötüleri ile Türkiye'nin doğal lideridir. Bence, siyaset sahnesinden çekilmeden önce, isminin her zaman hatırlanacağı işler yapmak istiyor" ifadelerini kullandı.

"KABİNE, TÜRKİYE'DE BİR ŞEYLERİN DEĞİŞECEĞİNE İŞARET"

Erdoğan'ın yemin töreninin oldukça çarpıcı ve görkemli olduğuna dikkati çeken Avramopoulos, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın törende bulunmasına oldukça şaşırdığını söyledi.

Törende NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in bulunmasının önemine vurgu yapan ve "NATO demek ABD demektir" yorumunda bulunan Avramopoulos, yeni kabine ile ilgili de konuştu.

Eski Yunan Bakan, "Eğitim düzeyi yüksek şahsiyetleri göreve getirdi. Erdoğan siyasetçileri bırakıp, farklı önem taşıyan şahsiyetleri görevlendirdi. Söz gelimi, Türkiye'de 2015'e kadar olan süreçte ekonomik mucizeyi başaran Mehmet Şimşek'i yeniden görevlendirdi. Kabinedeki isimler, Türkiye'de bir şeylerin değişeceğine işaret" sözleriyle Erdoğan'ın yeni kabinesine giren isimlerin anlamlı olduğunu ifade etti.

"FİDAN, ERDOĞAN'IN ÇOK GÜVENDİĞİ BİR İSİM"

Dışişleri Bakanlığı'na atanan Hakan Fidan'la ilgili de konuşan Avramopoulos, "İzlenimim, Türkiye'nin Batı'ya daha yakınlaşmasını istediği. Fidan, Erdoğan'ın çok güvendiği bir isim. Erdoğan'ın Batı'ya yönleneceği kanısındayım" ifadelerini kullandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 18
  • Kaan 10 ay önce Şikayet Et
    Üreticinin 3 liraya verdiği şeftali eğer bize ulaşana kadar 30 lira oluyorsa, demek ki esnaf çok mutlu, iyi kazanıyor, ekonomi kötü şarkısı okumasınlar.. Maliyet giderleri çok diye ağlamasınlar, ürünlere %400 zam yaparken gayet mutlular. Önce insan, adam olsunlar, fırsatçılık yapmasınlar, halkımız da aşırı para harcayıp arz-talep dengesini bozmasınlar
    Cevapla
  • Ali aksoy 10 ay önce Şikayet Et
    Sn.D.Avramopoulus,bir zamanlar AB'büyük rol oynamiş bir politikacidir,Türkiyemizin AB ye alinmasinda yunanin verecegi karar,almanlar verecegi karar kadar önemlidir.AB'de atilmalarna ramak kalmasina ragmen!
    Cevapla
  • Ali aksoy 10 ay önce Şikayet Et
    Avrupanin yolu ,yunan ile dalaşmaktan vazgeçip,kardeşşe komşumuz ile anlaşmadan geçer.Yunanin avrupadaki etkisini küçültmeyin ,atilmalarina ramak kalmasina ragmen bugün en güçlü üye durumunda ABD de olanlarin hepsini gördük!,türkiyemizin bir an önce AB ye üye olmasin da,yardimci olur...2×4=8!Yunan osmanlida da,ayni idi...biz kardeş ve komşu idik.
    Cevapla
  • orhan 10 ay önce Şikayet Et
    Icat cikartma dovuzun seviyesi bu deil carkin donmesi icin cikmasi lazim. Dovuz bir bucuk senedir yerinde saydi yine asiri zam yaptilar. Dovuzle alakali deil akar yakitla alakali deil. Esnafin ac gozlulugu.
    Cevapla
  • Kaan 10 ay önce Şikayet Et
    Adamsın..Allah razı olsun, yâr ve yardımcın olsun.
    Cevapla
  • taksici 10 ay önce Şikayet Et
    dolar yuzunden daha ne kadar zam gelecek etin kilosu soganin kilosu dolarlarimi insanlar yapiyor.herseyi bahene edip inceldigi yerden kopsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu
Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı