Putin'den tarihi ayar! Resmen duyurdu! Batı ayağa kalktı!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Belarus’a nükleer silahların konuşlandırılmaya başlanacağını bildirdi. Rusya'nın hamlesi NATO’nun Finlandiya ve İsveç’le ittifakı genişletme adımına karşılık bir adım olarak yorumlanıyor.

GİRİŞ 09.06.2023 18:50 GÜNCELLEME 09.06.2023 18:50
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Putin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile Soçi’de bir araya geldi. Görüşmenin başında yaptığı konuşmada Putin, güvenlik ve ekonomik meseleler hakkında konuşacaklarını dile getirdi.

Bu yöndeki ilişkilerin oldukça iyi geliştiğine dikkati çeken Putin, güvenlik konusundaki gelişmelerin de stabil hatta iyi olduğunu belirtti.



PUTİN TARİH VERDİ

Güvenlik alanında iki ülkenin iyi bir işbirliği içerisinde olduğuna işaret eden Putin, daha önce Belarus’a gönderileceğini açıkladığı taktik nükleer silahları kastederek "Üzerinde anlaştığımız en hassas konularda her şey planlandığı gibi gidiyor. 7-8 Temmuz tarihlerinde ilgili tesislerin hazırlıkları tamamlanacak ve ilgili silah türlerinin Belarus’ta konuşlandırılmasıyla ilgili tedbirlere derhal başlayacağız. Yani her şey plana göre, her şey istikrarlı." ifadelerini kullandı.

Putin, mart ayında yaptığı açıklamada NATO'nun başka ülkelere taktik nükleer silah yerleştirdiğini ifade ederek Rusya’nın da Belarus'a söz konusu silahı yerleştireceklerini duyurmuştu.

Putin, ayrıca Belarus'a "İskender" yüksek hassasiyetli füze sistemlerini teslim ettiklerini anımsatarak söz konusu sistemlerin taktik nükleer silahla donatılacağını bildirmişti.

Lukaşenko da ülkede Sovyetler Birliği döneminden kalan nükleer silahların yerleştirileceği tesislerin hazırlanacağı bilgisini paylaşmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 88
  • Orhan 10 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın sözde süper güçleri savaştıkları her ülkede bataklığa saplanmakta kan ve gözyaşıdan küresel terör ve ekonomik krizlerin çıkmasına neden olmaktadır. Bununda en önemli nedeni birleşmiş milletlerin yapısından kaylanmaktadır.
    Cevapla
  • Sadullah 10 ay önce Şikayet Et
    Ve bunun için G-20 artı sonraki 5 ülke arasında 24 ay esaslı olmak üzere geçici veto sistemine geçilmeli
    Cevapla
  • Kakosa 10 ay önce Şikayet Et
    Amerika’nın umrunda değil halkına bir zarar gelmiyor. Bölgede yaşayan insanlara zarar verilecek. Avrupa ülkeleri Amerika piyonudur.
    Cevapla
  • Morelli 10 ay önce Şikayet Et
    Bati ukraynayi acikca silaha bogacak rusya bakacak haha yemezler
    Cevapla
  • Salim 10 ay önce Şikayet Et
    ABD amaçları için terör örgütlerini kullanıyordu.simdi Ukrayna yı . Yunanistan kullanıyor..
    Cevapla
  • Muhammed 61 10 ay önce Şikayet Et
    Savaştan niye bu kadar zevk alır bir insan. Gerçi karşı taraf diktatör lukaşenko ve barbar Putin.halkın ölmesi hoşuna gidiyor galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler