İsveç'te terör örgütü PKK/YPG için haraç toplayan sanığın yargılanmasına başlandı

İsveç'te terör örgütü PKK/YPG için haraç toplayan sanığın "teröre finansman sağlamak", "gasp teşebbüsü" ve "silahlı saldırı" suçlarından yargılanmasına başlandı.

GİRİŞ 10.06.2023 02:59 GÜNCELLEME 10.06.2023 09:35
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Devlet radyosu SR'nin haberinde ülkede ilk kez bir kişinin terör örgütü PKK/YPG'ye haraç toplamaktan yargılanmasına başlandığı belirtildi.

Devlet televizyonu SVT'nin haberinde de sanığın ocak ayında terör örgütü PKK için restorandan silahla tehdit yoluyla haraç istemesi üzerine tutuklandığı belirtildi.

İsveç'ten Türkiye'yi ilgilendiren kritik karar! Bir ilk gerçekleşti...İsveç'ten Türkiye'yi ilgilendiren kritik karar! Bir ilk gerçekleşti...

"ZANLININ PKK ADINA HAREKET ETTİĞİNE DAİR KUVVETLİ DELİLLER VAR"

İddianameyi hazırlayan Savcı Hans Ihrman, "PKK, İsveç'te şantaj yoluyla para toplamakla suçlanıyor. Uzun süredir organize biçimde yürütülen daha kapsamlı faaliyetlerin bir parçası. Zanlının PKK adına hareket ettiğine dair kuvvetli deliller var." ifadelerini kullandı.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, nisanda Dagens Nyheter gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamamasının nedeni olarak terör örgütü PKK/YPG'yi göstermişti.

Billström, "PKK'nın topraklarımızdaki faaliyetleri çok geniş." ifadesini kullanmıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Kill apo 10 ay önce Şikayet Et
    Ilk önemli teröristlerin iadesi başladıktan sonra oranın sokaklarını muhtemelen savaş alanına çevirecek pkk itleri. Şimdiden isveçlilerin o anki yüz ifadelerini çok merak ediyorum.
    Cevapla
  • böyle 10 ay önce Şikayet Et
    "Billström, "PKK'nın topraklarımızdaki faaliyetleri çok geniş." sizde kendinize devlet diyorsunuz? bir de sizi uyaran türkiyeye laf söylüyorsunuz? ne olduğunuzu biliyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Nato'ya(Amerika çıkarlarına hizmet eden örgüt) giriş için göz boyama taktiği.
    Cevapla
  • Aytek 10 ay önce Şikayet Et
    Bu mayası bozuklar göstermelik bir iki iti alır içeri yine bildiklerini okurlar. Bunlara güven olmaz tüm dediklerimizi yapana kadar surundurelim
    Cevapla
  • MACKALI 61 10 ay önce Şikayet Et
    Siz asla asla asla uyanmazsiniz..O para toplayaida birakin dangozlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı