Schumer: Türkiye küresel istikrar için büyük bir tehdit

ABD Senatosu'ndaki Demokratların lideri Chuck Schumer, Türkiye'yi "saldırgan" bir devlet olarak niteleyerek, uluslararası istikrara "ciddi bir tehdit" oluşturduğunu ileri sürdü.

GİRİŞ 11.06.2023 10:07 GÜNCELLEME 11.06.2023 14:28
Bu Habere 506 Yorum Yapılmış

ABD'li senatör Chuck Schumer, Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yaptı.

Schumer, Türkiye'nin Orta Doğu ve Doğu Akdeniz'deki saldırganlığına karşı, Washington'un mümkün olan her şeyi yapması gerektiğini savundu.

"TÜRKİYE KÜRESEL BİR TEHDİTTİR"

Yunanistan'ın en önemli gazetesi Kathimerini'den Lena Argiri'ye göre; Demokrat Partili Senatör Schumer, "Türkiye küresel istikrar için büyük bir tehdittir. ABD'nin küresel kurallara ve uluslararası düzene saygı duyması konusunda Türkiye'ye güvenmesi gerektiği fikri, sadece tehlikeli değil aynı zamanda bizim ve müttefiklerimizin güvenliğini de tehlikeye atıyor" dedi. 

"TÜRKİYE'Yİ İŞLEYEBİLECEĞİ BİR SUÇTAN SORUMLU TUTMAK İÇİN DİPLOMATİK GİRİŞİMLERDE BULUNMALIYIZ"

ABD ve uluslararası toplumun, Türkiye'nin işleyebileceği "herhangi bir suçtan sorumlu tutulmasını sağlamak" için diplomatik adımlar atması gerektiğini kaydeden Schumer, "ABD'nin ve uluslararası toplumun, Türkiye'yi, işleyebileceği olası suçlardan sorumlu tutmak için diplomatik girişimlerde bulunması gerektiğine yürekten inanıyorum. F-16 satışının sonuçlarını ve bunun ABD ile müttefiklerimizin çıkarlarına uygun olup olmadığını değerlendirmek ABD Kongresi'nin işidir" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 506
  • cahit 10 ay önce Şikayet Et
    Böyle bir senatör e çüüş denir Türk deyimiyle Afganistan ı işgal eden Irak ı işgal eden Suriye nin petrol sahalarını işgal eden AMERİKA saldırgan değil Türkiye saldırgan öylemi çüüüş çüüüş
    Cevapla
  • Hoca 10 ay önce Şikayet Et
    Dışişlerinin yerinde olsam "Açıklamasında devletimizin adını düzgün yazmayı dahi beceremeyenleri muhatap almıyoruz" gibi bir açıklama yapardım. BM'ye göre adımız Turkey değil, Türkiye. Dışişlerinden bu ismin kullanımı konusunda baskılayıcı olmasını bekliyorum
    Cevapla
  • bülent duman 10 ay önce Şikayet Et
    en büyük tehtid sizsiniz.geçmişinize bakın.atom bombasını atan kim.dünyayı karıştıran kim.
    Cevapla
  • ömer 10 ay önce Şikayet Et
    siz abdliler dünyanın başına en büyük belasınız
    Cevapla
  • nitekim 10 ay önce Şikayet Et
    yakında ABD yi de alacağız korkun ve titreyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…