Macron'dan tepki çeken hareket! Ülkede yeni bir tatışma başlattı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bir şişe birayı 17 saniyede içtiği görüntüler sosyal medyada yayınlanan Macron büyük tepki topladı.

GİRİŞ 20.06.2023 08:38 GÜNCELLEME 20.06.2023 09:08
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bir ragbi kulübünün soyunma odasında bir şişe birayı 17 saniyede içtiği görüntüler sosyal medyada yayınlandıktan sonra yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi. Sorumsuz davranmakla suçlanan Macron'un hareketi "zehirli erkeklik" eleştirileri aldı.

Fransa'da emeklilik reformu yüzünden aylardır protesto edilen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu kez ragbi ligi şampiyonu Toulouse'un oyuncularıyla soyunma odasında bir şişe birayı kafaya dikerken görüntülenmesi nedeniyle tepki çekti.

The Guardian kaynaklı haberde Macron, Paris'e yakın Stade de France'da Toulouse ile La Rochelle arasında oynanan Fransa Top 14 ragbi şampiyonası finalini izledikten sonra soyunma odasına inerek şampiyon Toulouse'un kutlamalarına katıldı.

Oyuncuların kendi içtikleri biradan bir şişe verdikleri Macron, tezahüratlar arasında şişeyi kafaya dikip tek seferde içti.

Birayı tek seferde bitirmesi istenen Macron, koç ve oyuncuların tezahüratları üzerine şişeyi bitiriyor, ardından boş şişeyi gururla tezgahın üzerine çarpıyor.

"SİYASİ LİDERLİKTEKİ ZEHİRLİ ERKEKLİK"

Yeşiller Partisi'nden milletvekili Sandrine Rousseau, görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine "Tek bir görüntüde siyasi liderlikteki zehirli erkeklik" tweet'ini attı.

Macron'un iktidardaki Rönesans partisi milletvekili Jean-Rene Cazeneuve, "23 oyuncunun sevincini paylaşan, onların geleneklerine sahip çıkan bir cumhurbaşkanı. Hepsi bu" yanıtını verdi.

Sosyalist Parti'nin parlamentodaki sözcüsü Arthur Delaporte, "Bir cumhurbaşkanı bunu yapmamalı" diyerek ekledi: "Aşırı alkol tüketimine, aşırı içmeye karşı 50 yıllık halk sağlığı politikası... Açıkçası bu mesaj işleri bozdu."

MACRON'DAN BİRANIN ZARARLARI MESAJI

Günlük Liberation gazetesi, 2018'de Macron'un yerel gazetelere verdiği bir röportajda, şaraptan ziyade gençler için tehlikeli olanın aşırı bira içmek olduğunu söylediğini hatırlattı.

Macron o dönemde "Gençler güçlü alkol veya bira ile yüksek hızda sarhoş olduklarında bir halk sağlığı sorunudur" demişti.

"ROL MODEL OLMA SORUMLULUĞU VAR"

Fransa Bağımlılıklar Derneği'nden Bernard Basset, "Cumhurbaşkanının sağlıklı bir davranış örneği oluşturma konusunda rol model olma sorumluluğu var" ikazında bulundu. Basset, "Bu durumda sporu, partileri ve alkol tüketimini herkesin biraz fazla içtiği erkeksi akran baskısı bağlamıyla ilişkilendiriyor" yorumunu yaptı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Onun karısı sende olsa bir kasa bira içersin
    Cevapla
  • Sivaslı 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede en çok fransa arabaların satılıyor makron ne kadar düşmanlık yapsa türkiye hakediyor
    Cevapla
  • HHH 10 ay önce Şikayet Et
    Bizim muhalefet hiç ayık gezmiyor ki.
    Cevapla
  • mahmut 10 ay önce Şikayet Et
    ayyaş, barbar, kendini elit zannedenler ...
    Cevapla
  • yahya 10 ay önce Şikayet Et
    övgüye layık şeyler yaptı sanki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti
Galatasaray'da gönderilecek yabancılar belli oldu!