Filistin Büyükelçiliği'nden Mahmud Abbas'ın sözlerine yalanlama

Filistin'in Ankara Büyükelçiliği, "Mahmud Abbas, Uygur Türkleri ile ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştır." açıklamasında bulundu.

Filistin Büyükelçiliği'nden Mahmud Abbas'ın sözlerine yalanlama
Filistin Büyükelçiliği'nden Mahmud Abbas'ın sözlerine yalanlama
GİRİŞ 22.06.2023 17:46 GÜNCELLEME 22.06.2023 17:51
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Çin lideri Şi Cinping’in özel davetiyle ile 13 Haziran’da gittiği Pekin’de Xi Cinping ve kurmayları ile özel görüşmeler gerçekleştirdi. Abbas, 15 Haziran 2023 tarihinde yaptığı açıklamada “Çin ve Filistin yakın dosttur, Bugün Çin ve Filistin stratejik işbirliği ilişkilerinin resmi olarak kurulduğunu duyuruyorum” ifadelerini kullandı. Dış basında aktarılan bilgilere göre konuşmasında Çin’in “Tek Çin” politikasını desteklediklerini vurgulayan Abbas, Uygur meselesi hakkında şunları söyledi:

“Bazılarının gündeme getirdiği Uygur meselesi bir insan hakları meselesi değildir. Bu, Çin’in terörizm, aşırılık ve ayrılıkçılıkla mücadelesidir. Filistin Hükûmeti Çin’in bu mücadelesini her zaman destekliyor. Filistin her zaman Çin’e inandı. Çin’in daima adaleti yerine getireceğine inanıyoruz.”

Mahmud Abbas'ın söylediği belirtilen sözler yoğun bir tepkiyle karşılanırken Filistin Devleti'nin Ankara Büyükelçiliği'nden açıklamada bulunuldu. Büyükelçilik, Abbas'ın Uygur Türkleri ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını belirtti.

Filistin Devleti'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

Urumçi de bizim Kudüs de! Mahmud Abbas'a tepki yağıyorUrumçi de bizim Kudüs de! Mahmud Abbas'a tepki yağıyor

Türkiye'deki Filistinliler Uygurları ziyaret edecekTürkiye'deki Filistinliler Uygurları ziyaret edecek

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 95
  • Uyanık ol 10 ay önce Şikayet Et
    Bizim sivri zekalılar ABD ve Batıya kızar dinsiz çinin kucağına oturup kukla olmak için adeta can atar! BRÌCS demek Çinin kuklası olmak demek! Komunist Çin öğrenmek isteyenler youtube "Serpentza" Lei's real talk" , "China uncensored"China insights" arayıp izleyin bu dinsizlerin her şeyleri yalan ve propaganda. Uyanık ol Çinlinin kuklası ve kulanışlı aptallı olma!
    Cevapla
  • Çinin kuklası olma 10 ay önce Şikayet Et
    Son zamalarda Araplar komunist Çin liderliğindeki BRICS e katılmak için çinli komunistin kuklası kölesi olmak için adeta birbireriyle yarışa girdiler! Çinde yaşayan dindaşlarına yapılan zulümü sesleri çıkmıyor protesto yok! Çinlinin yıktığı Doğu Türkistan da 16000 bin camiye gık protesto yok! Bunun için bizler asla BRICS e katılmayalım Çinlinin kuklası kölesi olmayalım!
    Cevapla
  • Hoca 10 ay önce Şikayet Et
    Destek verip arkasında durduklarının seni satması da bu kadar hızlı işte. Türkün Türkten başka dostu yok. Net
    Cevapla
  • Kazım 10 ay önce Şikayet Et
    Mahmut abbas gibi tipler yüzünden israil ile köprüleri attık. Tarihten ders çıkarmak lazım. Dış ilişkiler fayda maliyet esasına göre kurgulanmalı, duygusal davranılmamalı.
    Cevapla
  • Vatanperver 10 ay önce Şikayet Et
    Abdülhamid keşke o zaman filistini yahudilere satsaymis filistin giderdi ama osmanlının bütün borçları ödenmiş olurdu imparatorluk dagilmazdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!