İngiltere'nin Ruanda planı: Her bir göçmenin maliyeti 169 bin pound

İngiltere hükümeti, kaçak göçmenleri Ruanda'ya göndermenin maliyetini açıkladı.

İngiltere'nin Ruanda planı: Her bir göçmenin maliyeti 169 bin pound
İngiltere'nin Ruanda planı: Her bir göçmenin maliyeti 169 bin pound
GİRİŞ 27.06.2023 09:39 GÜNCELLEME 27.06.2023 09:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere hükümeti, yasadışı göçmenleri Ruanda'ya gönderme planı kapsamında sınır dışı edilecek her bir yasadışı göçmenin maliyetinin İngiltere’ye yaklaşık 169 bin pound olmasının beklendiğini açıkladı.

Ruanda hükümeti ile yasadışı göçmenlerin Ruanda’ya sınır dışı edilmesi konusunda anlaşmaya varan İngiltere hükümeti, kaçak göçmenleri Ruanda'ya göndermenin maliyetini açıkladı.

Yapılan açıklamada, sınır dışı edilecek her bir göçmenin maliyetinin İngiltere’ye yaklaşık 169 bin pound olmasının beklendiği aktarıldı. Hükümet, her bir yasadışı göçmene ev sahipliği yapması için Ruanda'ya ortalama 105 bin pound, uçuş ve refakat için 22 bin pound ve kabul ve hukuki işlemler için 18 bin pound harcanmasının beklendiğini ifade etti.

'Hiçbir şey yapmamanın bir seçenek olmadığını açıkça gösteriyor'

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman yaptığı açıklamada, söz konusu maliyetlerin İngiltere'ye ulaşmaya çalışan diğer yasadışı göçmenler üzerindeki caydırıcı etkisi ve göçmenlerin barınma maliyetleriyle birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, önlem alınmadığı takdirde yasadışı göçmenlerin barınma maliyetinin şu anda yılda yaklaşık 3,6 milyar pounddan 11 milyar pounda yükseleceğini ifade etti. Braverman, "Ekonomik etki değerlendirmesi, hiçbir şey yapmamanın bir seçenek olmadığını açıkça gösteriyor" dedi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Selim 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiye neden hala ısrarla Avrupa’ya geçmek isteyenleri engelliyor ? İptal edilsin artık şu Geri Kabul Anlaşma’sı. Vize için böyle bir şeyin altına imza atılır mı Allah aşkına ? İktidarın yaptığı en büyük yanlış bu oldu işte ama hala daha bu yanlıştan dönmüyorlar. Gitmek isteyeni zorla tutamazsın.
    Cevapla
  • Ali aksoy 10 ay önce Şikayet Et
    Para onlarin,avrupali zengin inekleri! Mülteci akinini önlemek için betona,demire yatirim yapiyorlar,bunlari imal edenlerde kendi kendi fabrikalari,kendi insanlari,yani para kendi memleketletinde kaliyor! Bu paralari,ihtiyaci olanlara verseler,vatanlarini terk etmezler.Yunanistan sözde mülteci kisitlamalar bazinda,avrupali ineklerden,milyarlari kapti ve köşeyi döndü.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: TBMM'de tarihi hareketlilik, yeni anayasaya mesaisi bugün başlıyor!
Son dakika: Simit fiyat tarifesinde yeni karar!