Macaristan'dan İsveç'e NATO darbesi

Macaristan'ın İsveç'in NATO üyeliğine onay oturumunu sonbahara ertelediği bildirildi. Öte yandan Macaristan'ın İsveç'in NATO üyeliğine sıcak bakmadığı biliniyor.

GİRİŞ 28.06.2023 21:43 GÜNCELLEME 29.06.2023 10:44
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Parlamentodaki muhalefet partilerinden Demokratik Koalisyonu (DK) milletvekili Agnes Vadai, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve hükümetteki Macar Yurttaş Birliği (Fidesz) partisinin, yakın zamanda yapılması planlanan onay oturumunda İsveç'in üyeliği için oylama planlamadığını bildirdi.

Vadai'nin yanı sıra DK partisinden diğer bir milletvekili de onay oturumunun sonbahara ertelendiği bilgisini doğruladı.

İsveç hükümetindeki bazı isimlerin, Macaristan'ın iç siyasetine müdahale etme girişimleri nedeniyle, İskandinav ülkesinin üyeliğine mesafeli duruyor. İsveç'in üyeliği, ittifakta Türkiye ve Macaristan dışındaki tüm ülkeler tarafından onaylanmış durumda.

3 ÜLKENİN DE KATILACAĞI ÜST DÜZEY TOPLANTI 6 TEMMUZ'DA YAPILACAK

İsveç'in NATO üyeliği hakkında Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın dışişleri bakanlarının da katılacağı üst düzey toplantının, 6 Temmuz'da, Brüksel'de yapılacağı bildirilmişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'nın, bir NATO zirvesine ilk kez üye olarak katılacağını hatırlatarak, 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yapılacak NATO Zirvesi'ne kadar İsveç'in üyelik sürecinin de tamamlanması için çalıştıklarını belirtmişti.

Bu amaçla bu hafta başında Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında Brüksel'deki NATO karargahında üst düzey bir toplantı teklifi yaptığını anımsatan Stoltenberg, daha önce zamanını açıklamadığı toplantının, "gelecek hafta perşembe günü" düzenleneceğini kaydetmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • İğneci 9 ay önce Şikayet Et
    Attilanın haysiyetli macar yönetimi sizin gibi dik duran lider lazım bize ülkemizin dağılması için büyük rol oynayan İsveç tek kelimeyle hayır diyen biri çıkar inşallah tüm İslami inançlara ve Türkiye lilere hakaret eden Rus zulmüne maruz kalır?
    Cevapla
  • Vatandas 9 ay önce Şikayet Et
    Macarlari tebrik ediyorum dik duruyorlar ve inanıyorum ki İsveç üyeliğini Türkiye onaylamadan onaylamayacaklar helal olsun .... kur an yakmanın ve yaptıkları diğer pis işlerin bedelini ödemeliler... zaten bu süreç uzadıkça eminim Rusyada İsveç için güzel bir plan yapıyordur.....
    Cevapla
  • Misafir Gurbetçi 9 ay önce Şikayet Et
    Zamanında bu zavallıları Ruslar'ın elinden kurtarmıştık. Şimdi ise yapmamız gereken bunları kendi ellerimizle Ruslar'ın ellerine verip hakettikleri MAHALLE seviyesine getirmeliyiz.
    Cevapla
  • Murat urfan 9 ay önce Şikayet Et
    Biz asla izin vermemeliyiz bu zindiklara
    Cevapla
  • Hans 9 ay önce Şikayet Et
    Dünyada su hiristiyanlarin arasında en dürüst ve kadir kıymet bilen şaşmaz tek ülke Macaristan ve beynini adam gibi kullanan tek ülke..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...