Arap Parlamentosundan "İsveç mallarını boykot" çağrısı

Arap Parlamentosu, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki olarak İslam dünyasını "İsveç mallarını boykot etmeye, bu ülkeye seyahat etmemeye ve ciddi tavır almaya" çağırdı.

GİRİŞ 30.06.2023 04:07 GÜNCELLEME 30.06.2023 12:00
Bu Habere 150 Yorum Yapılmış

Arap Parlamentosunun internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Kur'an-ı Kerim'e yönelik bu ihlallerin "tam teşekküllü bir suç olduğu" ve "kutsal kitaplara saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan, dinlere hakaret edilmesini yasaklayan tüm uluslararası yasalar ve sözleşmeler tarafından da reddedildiği" ifade edildi.

BM'den İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması skandalına kınamaBM'den İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması skandalına kınama

Arap Birliği'nden İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepkiArap Birliği'nden İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki

İSVEÇ ÜRÜNLERİNİ BOYKOT ÇAĞRISI

Bu provokasyonların, Müslümanların duygularını harekete geçirdiği ve tamamen reddedildiği kaydedilen açıklamada, dünya parlamentolarına "İsveç ürünlerini boykot etmeleri ve onlarla alışveriş yapmayı engelleyecek kararlar almaları, barış ve kardeşliğe çağrıda bulunan, kin ve nefret propagandasını ve şiddete teşviki reddeden hoşgörü dini İslam'a saygı duyulması gerektiğini vurgulamaları" çağrısında bulunuldu.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi dün Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

The Guardian: İsveç'in NATO'ya katılımı gecikebilirThe Guardian: İsveç'in NATO'ya katılımı gecikebilir

İsveç çizgiyi aştı! Cami önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı, polis izlediİsveç çizgiyi aştı! Cami önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı, polis izledi

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 150
  • AHMET 9 ay önce Şikayet Et
    Senelerdir İSRAİLVE ABD ye yapılan ambargoları hatırlıyorum.hic bir şey ifade etmiyor.en çok 1 ay sürer.Arap zenginleri paralarını o ülkede.n çekerse bu sonuç verir
    Cevapla
  • Abdullah 9 ay önce Şikayet Et
    Düştüğümüz duruma bak tek kelimeyle ZİLLET..Kendilerini bugün Osmanlıyla bagdastiranlar acaba bugün Osmanlı olsa bunu yapmaya cesaret edebilir miydi kafirler.Osmanli en bitik halinde bile cihad ederdi bu kafirlerle
    Cevapla
  • uquraslan 9 ay önce Şikayet Et
    2 gün yaparsınız sonra dayanamazsınız
    Cevapla
  • Cskn 9 ay önce Şikayet Et
    Yerli ürün alalım. Para ülkemizde kalsın.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    İsveç malarini ismini yayınlayın almayalım bu kâfirlerin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk