Scholz'dan kritik AB zirvesi sonrası Türkiye mesajı: İmkanları kullanmak istiyoruz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Brüksel'de yapılan Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi sonrası yaptığı konuşmada Türkiye ile ilgili 'seçim' vurgulu açıklamalarda bulunarak 'İyi iş birlikleri için imkanları kullanmak istiyoruz' dedi.

Scholz'dan kritik AB zirvesi sonrası Türkiye mesajı: İmkanları kullanmak istiyoruz
Scholz'dan kritik AB zirvesi sonrası Türkiye mesajı: İmkanları kullanmak istiyoruz
GİRİŞ 30.06.2023 19:52 GÜNCELLEME 30.06.2023 19:52
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Brüksel'de yapılan Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi sonrası yaptığı açıklamada Türkiye'deki 14 ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimlere değinerek Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ve Scholz New York'ta görüştü – DW – 20.09.2022

SEÇİM VURGULU TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Zirvede AB'nin Türkiye ile ilişkilerinin de ele alındığı bilgisini paylaşan Scholz, "Burada, Türkiye'deki seçimlerin ardından yeni ve iyi işbirlikleri için imkanları kullanmak istiyoruz." dedi.

Scholz, bunun zirvede kararlaştırıldığını belirterek, bu nedenle AB Komisyonu ve Yüksek Temsilciden bir bütün olarak karşılıklı ilişkilerin daha da geliştirmesi konusunda önerilerde bulunmalarını istediklerini ifade etti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Müjdeci* 10 ay önce Şikayet Et
    Avrupa şuan birikimlerini yiyor bitince ne yapcak fuat bey? Fuat bey belliki Almanya da yaşıyor ve seninde birikimlerin ve yatırımların var bunları kaybetme korkusu yaşamaktasın anlıyorum endişeni lakin rahmetli mısırlıoğlu ve erbakan avrupanın çöküşü çinlilerin eliyle olacağını söylüyorlar
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir bunlara asla güvenilmez
    Cevapla
  • MUZAFFER NAFİZ 10 ay önce Şikayet Et
    Ayı'dan post gavurdan dost olmaz.
    Cevapla
  • Rıza 10 ay önce Şikayet Et
    Hadi oradan Muzaffer Bey boş yapmayın boş laf yapmayın biraz akılı yorum yapın devletler arası ilişkiler çıkar ilşkileri ve güven dost ilişkisidir! Bügün Almanyada Milyonlarca soydaşınız vatandaşınız rahat yaşıyor dinine innancına diline kültürüne karışan yok! Almanlar iyi insanlar! Nokta! Keşke bizler de hepimiz Almanlar gibi olabilsek Almanlar disiplinli çalışkan bir millet!
    Cevapla
  • Çetin 10 ay önce Şikayet Et
    AB AVRO bitmez çünkü Euro Bond la finamse ediyor ! AB den Çıka ülke Iflas eder yada çift haneli hiper Enflasyon ile mücadele eder bunu hiçbir AB ülkesi istemez!
    Cevapla
  • BRiCS e Hayır(X) 10 ay önce Şikayet Et
    Doģuda işi yarayan ileri medeni ülkelerden Japonya, Güney Kore, Tayvan hiçbiri BRICS e talip değil Çünkü teknolji Japon Güney Kore ve Tayvan da 3nm Çipleri Gümey Koreli Samsung ve Tayvanlı TSCM üretebiliyor. Dinsiz Komunist Çin 21 yüzyılın lanetlenmiş kavmi! Herkes Çinden kaçıyor. Bizim Sivri zekalılar Çin kulubü BRICSe katılmayı ateist çinin kuklası kölesi olmayı adeta can atıyor!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
Renault'dan yeni SUV! Symbioz resmen tanıtıldı