İsveç'te cami önünde Kur'an-ı Kerim yakan provokatörün ilk ifadesi ortaya çıktı!

İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakan şahsın polise verdiği ifadede, "10 gün içinde Irak'ın Stockholm'deki büyükelçiliği önünde Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yakacağım" dediği öğrenildi.

GİRİŞ 30.06.2023 21:57 GÜNCELLEME 01.07.2023 09:38
Bu Habere 329 Yorum Yapılmış

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma skandallarına bir yenisi daha eklenmişti. Salwan Momika isimli provokatörün gerçekleştirdiği skandal eyleme dünyanın dört bir yanından tepki gelmişti.

İsveç polisinden izin aldıktan sonra skandal eylemini gerçekleştiren Momika, eyleminin tepkiye yol açacağını bildiğini ancak yine de durmadığını söyledi.

Arap Parlamentosundan 'İsveç mallarını boykot' çağrısıArap Parlamentosundan "İsveç mallarını boykot" çağrısı

ABD'den Kur'an-ı Kerim'in yakılmasıyla ilgili skandal açıklama!ABD'den Kur'an-ı Kerim'in yakılmasıyla ilgili skandal açıklama!

"10 GÜN İÇİNDE IRAK BAYRAĞINI VE KUR'AN-I KERİM'İ YAKACAĞIM"

Expressen'e konuşan Momika, 'binlerce ölüm tehdidi aldığını' iddia etti. Önümüzdeki haftalarda eylemlerini artıracağını ifade etti.

Momika binlerce ölüm tehdidi aldığını belirterek, "10 gün içinde Irak'ın Stockholm'deki büyükelçiliği önünde Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yakacağım" dedi.

Eylemlerinin nefret suçu olmadığını iddia eden Momika, polisin bunu araştırma hakkı olduğunu ileri sürerek, "Haklı da olabilirler, haksız da" ifadelerini kullandı.

The Guardian: İsveç'in NATO'ya katılımı gecikebilirThe Guardian: İsveç'in NATO'ya katılımı gecikebilir

İsveç çizgiyi aştı! Cami önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı, polis izlediİsveç çizgiyi aştı! Cami önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı, polis izledi

TÜRKİYE'NİN "EVET" DEME İHTİMALİ İYİCE DÜŞTÜ

Türkiye'nin ve İslam aleminin kınadığı görüntü Temmuz ayında yapılacak olan kritik NATO toplantısından hemen önce gerçekleşti. Öyle ki Momika'nın ülkesinde protestocular İsveç Büyükelçiliğini bastı. Uzmanlara göre skandal sonrası Türkiye'nin İsveç'e 'evet' deme ihtimali iyice düştü.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 329
  • Ultramen 9 ay önce Şikayet Et
    Sonsuza dek yan şimdi bekle geberecegin güne kadar
    Cevapla
  • Şeri 9 ay önce Şikayet Et
    Katli vaciptir
    Cevapla
  • Çerkes 9 ay önce Şikayet Et
    Bu naylon devletle boşuna uğraşıyoruz sahipleri ile muhatap olunmalı
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 9 ay önce Şikayet Et
    İsveç 10 gün sonra fransa benzeri protestolara sahna olursa şaşırmam bu iblisin eylemine göz yumarsa isveç durum vahim olur.
    Cevapla
  • Yusuf Güneş 9 ay önce Şikayet Et
    Olmasıda lazım bunların azgınlığı çok oldu artık
    Cevapla
  • Köyün delisi 9 ay önce Şikayet Et
    Stockholm sendromu bastıran İsveçliyi ikna eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!