İsveç: Kur'an-ı Kerim'in yakılması, ülkenin iyi imajını kötüye çevirebilir

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakma eyleminin ülkesinin iyi imajını kötüye çevirebileceğini söyledi.

İsveç: Kur'an-ı Kerim'in yakılması, ülkenin iyi imajını kötüye çevirebilir
İsveç: Kur'an-ı Kerim'in yakılması, ülkenin iyi imajını kötüye çevirebilir
GİRİŞ 03.07.2023 22:49 GÜNCELLEME 03.07.2023 22:49
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna gösterilen tepkiler üzerine Billström, Syndsvenskan gazetesine açıklama yaptı.

Billström, "İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması, ülkemizin iyi yöndeki imajını kötüye çevirebilir." ifadesini kullandı.

"HÜKÜMETİN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ DE SAVUNMASI ÖNEMLİ"

İsveç'in itibarını kurtarmak için mücadele ettiğini kaydeden Billström, "İsveç'in iyi yöndeki imajı, İslamofobik olarak gösterilmeye devam edilirse uzun vadede kötü yönde değişecektir. Bunun İsveç'in NATO üyeliği onayı sürecinde ne gibi sonuçlar doğuracağını kestirmek zor gibi. Ancak hükümetin ifade özgürlüğünü de savunması önemli." değerlendirmesinde bulundu.

İsveç'te cami önünde Kur'an-ı Kerim yakan provokatörün ilk ifadesi ortaya çıktı!İsveç'te cami önünde Kur'an-ı Kerim yakan provokatörün ilk ifadesi ortaya çıktı!

İSVEÇ, KUR'AN YAKILMASINI KINAMIŞTI

İsveç Dışişleri Bakanlığı, Stockholm'de Kurban Bayramı'nın ilk günü 28 Haziran'da bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını dün yayımladıkları açıklamayla kınamıştı.

Açıklamada, "İsveç hükümeti, ülkedeki gösterilerde bireylerin İslamofobik eylemlerinin Müslümanlar için kırıcı olabileceğini anlıyor. İsveç hükümetinin görüşlerini hiçbir şekilde yansıtmayan bu eylemleri şiddetle kınıyoruz." ifadesine yer verilmişti.

Kur'an-ı Kerim ve diğer kutsal kitapların yakılmasının "açıkça provokasyon" olarak nitelendirildiği açıklamada, "Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve bunlarla ilgili hoşgörüsüzlüklerin İsveç'te veya Avrupa'da hiçbir yeri yoktur." görüşü paylaşılmıştı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de, Irak asıllı Salwan Momika, 28 Haziran'da Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Türkiye, Irak, Pakistan, Endonezya ve Afganistan başta olmak üzere İslam ülkelerinin yanı sıra ABD ve Rusya'nın aralarında bulunduğu birçok devlet, olaya tepki göstermişti.

İsveç yönetimi de olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Tepkilerin ardından İsveç polisi, Kur'an-ı Kerim yakma eylemini gerçekleştiren Momika hakkında "halkı tahrik" suçundan şikayette bulunduklarını açıklamıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Evlad-ı fatihan 9 ay önce Şikayet Et
    ah putin neolur şuraya bi roket yollasan
    Cevapla
  • DURSUN 9 ay önce Şikayet Et
    Girmemek için biz değil onlar zorluyor
    Cevapla
  • Kızılelma 9 ay önce Şikayet Et
    Avrupa Kendi dinini kitabını Ayaklat altına alabilir Ve Yakabilirde.Lakin Bu alçaklığı kuranı Kerime Yapamaz yaptıramaz.Yapar veya yaptırırsa bedelinide öder.Kuranı kerimi yakan bize Düşmandır.Bize Düşmanlık yapanı koruyacak halimiz Yok elbette.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Kurani kerim yakılıyor Müslümanlara büyük saygısızlık ediliyor Tevrat'a görünce izin verilmiyor halkın tahrik olabileceği şeklinde bu koca kafalı hayra İsveç'in imajından bahsediyor hangi iyi imaj ırkçılar
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Evet mademki izin. ediyorsunuz bari polis kontrolunda adamı korkmayın o zaman görürüz camianın önünde Kur anı yakabileçekmi hele..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?