Zelenskiy: Ukrayna'yı Kırım olmadan düşünemiyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, nihai hedefinin, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'ı kurtarmak olduğunu belirterek, "Ukrayna'yı Kırım olmadan düşünemiyoruz."​​​​​​​ dedi.

Zelenskiy: Ukrayna'yı Kırım olmadan düşünemiyoruz
Zelenskiy: Ukrayna'yı Kırım olmadan düşünemiyoruz
GİRİŞ 03.07.2023 23:22 GÜNCELLEME 03.07.2023 23:22
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, CNN'e verdiği röportajda, Ukrayna'nın güney ve doğusundaki topraklarını yeniden ele geçirmeye çalıştıklarını ve en son hedeflerinin de 2014'te Rusya tarafından ilhak edilen "Kırım'ı kurtarmak" olduğunu belirtti.

Kiev'in çabalarının, Ukrayna'nın güney ve doğusundaki toprakları yeniden ele geçirmeye odaklandığını vurgulayan Zelenskiy, "Ukrayna'yı Kırım olmadan düşünemiyoruz. Kırım, Rus işgali altındayken bunun tek bir anlamı var; savaş henüz bitmedi." değerlendirmesinde bulundu.

Zelenskiy, Kırım olmadan barışın sağlanabileceği herhangi bir senaryonun mümkün olup olmadığına ilişkin soruya, "O zaman zafer olmayacak." yanıtını verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in silahlı Wagner isyanına tepkisinin "zayıf" olduğunu ve kendi halkının kontrolünü kaybetmekte olduğunu iddia etti.

Rusya, Ukrayna ile üzerinde anlaşmazlığa düştüğü Kırım'ı 2014'te ilhak etmiş, Kırım'ın Rus topraklarına dahil edilmesinde görevlendirilen Wagner, dünya çapında adını bu adımıyla duyurmuştu.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Kığılı 10 ay önce Şikayet Et
    Kırım halkı. Kendi başına bir halk. kırmın tam bağımsızlık zamanı geldi. Türk devletleri daha neyi bekliyor anlamıyorum
    Cevapla
  • ismail Aktaş 10 ay önce Şikayet Et
    Ey ukrayna Ey rusya KIRIM Türk Halkından Elinizi çekin lütfen yeter
    Cevapla
  • ismail Aktaş 10 ay önce Şikayet Et
    Kırım Türkleri ne rusya nede ukraynaya bağlı kalamaz
    Cevapla
  • hıghlander 10 ay önce Şikayet Et
    Yorumcu ekabir,tarihini ve dil yapısını incelerseniz,Ukrayna'lıların da Türk (Akhun İmparatorluğu dönemi,kumral,kısmen esmer uzun ince yapılı Türk-Oğuz boyları Atilla Han dönemi) olduğunu görürsünüz.Hatta Tüm Beyaz Rusya(Letonya,Estonya,Belaruz,Moldova v.s..),Finlandiya,Macaristan %90, Norveç ve Bulgaristan %50 Trüktür,Trük kökenlidir.
    Cevapla
  • malatya balabanlı 10 ay önce Şikayet Et
    Yahudi bozması kırım onun muş hadi ordan . Kırım nüslüman türk ündür . İşgal qltında olması gerçeği değiştirmez .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Derbinin faturası ağır oldu! İşte PFDK sevkleri
İran'da yas: İranlılar Reisi'yi uğurluyor