Senegal hükümetinden France 24'e kınama!

Senegal'de hükümet, Fransız televizyon kanalı France 24'ün yayınlarını ülkedeki gelişmeleri "taraflı ele aldığı" gerekçesiyle kınadı.

Senegal hükümetinden France 24'e kınama!
Senegal hükümetinden France 24'e kınama!
GİRİŞ 10.07.2023 00:38 GÜNCELLEME 10.07.2023 00:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hükümetten yapılan açıklamadya göre, France 24 son birkaç aydır ülkedeki siyasi gelişmelerle ilgili taraflı yayın gerçekleştirdi ve bu durumun şaşkınlıkla karşılandı.

"Senegal'e ilişkin yayınların taraflı, olumsuz ve etik dışı olduğu aşikardır." ifadesinin kullanıldığı açıklamada, bu durumun şiddetle kınandığı ve kanalın bundan sonraki yayınlarında bu tutumundan kaçınması gerektiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, kanal, muhalefet milletvekili ve PASTEF lideri Ousmane Sonko'nun hüküm giymesiyle patlak veren hazirandaki sokak olaylarını da "yanıltıcı" şekilde ekranlara taşıdı.

PASTEF'in iki numarası ve muhalefet koasliyonu Yewwi Askan Wi'de Meclis Grup Başkanı Birame Souleye Diop, 4 Haziran'da düzenlediği basın toplantısında, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ve Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara hakkında hakaretvari açıklamalarda bulunmuş ve akabinde çektiği videoyla özür dilemişti.

Diop, buna karşın yine de hem devlet kurumlarını itibarsızlaştırdığı hem de başka bir ülke liderine hakaret ederek diplomatik ilişkilere zarar verdiği suçlamasıyla 5 Haziran'da gözaltına alınmıştı.

France 24'ün gözaltı haberine ilişkin 6 Haziran tarihli yayınında Diop'un söz konusu basın toplantısını, Cumhurbaşkanı Sall'in 3. döneminde aday olmayacağını duyurduğu ulusa sesleniş konuşmasının ertesi günü düzenlediği belirtilmişti.

Senegal hükümeti ise bu iki farklı gelişmenin aynı cümlede verilerek aralarında bir sebep sonuç ilişkisi varmış gibi gösterildiğini kaydederek, bu durumun yanıltıcı olduğunu savunuyor.

Öte yandan Şubat 2024'te yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde aday olacağını duyuran PASTEF lideri Sonko da France 24'e evinden verdiği röportajda seçime girmesi engellenirse bunun ülkede kaosa yol açacağını öne sürmüştü.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • MiSaFiR 9 ay önce Şikayet Et
    Sadece o mu??? Avrupa ve ABD basını, genellikle KENDİLERİ DIŞINDAKİ HER ÜLKEYE KARŞI gerçekçi olmayacak şekilde olumsuz taraflı davranırlar!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...