"Erdoğan hamle yapmadan önce muhattabının en zayıf anını bilen bir koz ustası"

Guardian'dan Patrick Wintour tarafından kaleme alınan yazıda Erdoğan'ın bir "koz ustası" olduğu ifade edildi.

GİRİŞ 12.07.2023 17:20 GÜNCELLEME 12.07.2023 17:39
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Tüm dünya NATO Zirvesi'nin gerçekleştiği Vilnius'taki baş döndürücü diplomasi trafiğini takip ederken dış basında zirvede alınan kararlara dair analizler yer almaya devam ediyor.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü TBMM'ye iletme taahhüdü dış basında geniş yankı uyandırdı. Çoğu yayın organı Erdoğan'ın bu kararını "sürpriz gelişme" olarak değerlendirdi. 

"ERDOĞAN BİR KOZ USTASI"

İngiliz Guardian gazetesinden Erdoğan'ın hamleleri hakkında bir analiz geldi. Patrick Wintour tarafından kaleme alınan yazıda Erdoğan'ın bir "koz ustası" olduğu ifade edilerek "Erdoğan'ın müzakere yöntemlerini takip eden herkes onun bir koz ustası olduğunu ve son hamlesini yapmadan önce muhatabının en zayıf anını beklediğini bilir. "denildi.

Yazıda Erdoğan'ın yöntemleri konusunda uluslararası ortakları arasında hoşnutsuzluğa neden olduğunu buna rağmen ilerleme kaydettiği belirtilirken İsveç'in Türkiye tarafından istenen maddelerin tamamını yerine getirdiği kaydedildi.

Yazıda ayrıca Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez'in, F-16'lar üzerindeki vetosunu kaldırıp kaldırmamaya bir hafta içinde karar vereceğini söylediği açıklamasına yer verildi.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 35
  • Das 9 ay önce Şikayet Et
    Tbmm isvec veto edilmeli yeterince nato da düsman var bir tane daha alinmamali engel olunmali
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Dile kolay 50 yıl beklemişiz samimiyseler önce AB ye gireriz sonra onay veririz....Çünkü bunların içi dışı dalga dümen
    Cevapla
  • natocu 9 ay önce Şikayet Et
    Zamanında yunanistanıda NATO da veto ettik ABD baskısı ile kaldırdık şimdi de olan aynı şey nasılsa adamlar istediklerini aldı bir iki haber makale övelim Türkler çabuk gaza gelir dediler.ne oldu kuran yakmayı mı yasakladılar pyd ye desteği mi kestiler ama Erdoğanistler yine vardır reisin bir bildiği derler
    Cevapla
  • Turk 9 ay önce Şikayet Et
    Bildik, ne kadar gücünüz varsa, o kadar söz sahibisin.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    verin gazı
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 9 ay önce Şikayet Et
    şimdi Kemalist seçmene koz nedir dersek iskambil kağıdıyla oyunu zanneder:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzde 500 yetmedi! İmamoğlu’nun ilk işi İstanbul’da suya zam
Eurovision'da 'İsrail' ayıbı, bu kadar da olmaz! Tepkiler çığ gibi...