Avrupa Birliği'nden Erdoğan açıklaması: Görüşme iyi geçti!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsveç'in NATO süreci, Ukrayna, Karadeniz Tahıl Anlaşması ve ikili ilişkiler hakkında iyi bir görüşme yaptığını bildirdi.

GİRİŞ 12.07.2023 17:59 GÜNCELLEME 13.07.2023 10:00
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki NATO Zirvesi kapsamında görüşmesinin ardından sosyal medyadan değerlendirmede bulundu.

Erdoğan ile "iyi bir görüşme" yaptığını kaydeden von der Leyen, İsveç'in NATO'ya katılımının ilerletilmesi için Türkiye'nin uzlaşıya varmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Von der Leyen, "Ayrıca Ukrayna'ya devam eden destekleri, Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi'ni uzatmak için yürüttüğü yorulmak bilmez çabalarını, AB-Türkiye ilişkilerinin güçlendirilmesinin kapsamını ele aldık." ifadesini kullandı.

 

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 90
  • Yavuz 9 ay önce Şikayet Et
    AB ye üye olan, ekonomisi gelismemis ülkelerin bu sayede nasil gelistiklerini izleyenlerin, Türkiye'nin üye olmasi halinde süper bir ülke olacagini görememeleri ve karsit yorumlar yapmalari cok yazik.
    Cevapla
  • melikşah 1402 9 ay önce Şikayet Et
    Avrupa birliğine girmek gereksiz birlik miadını doldurdu şuna dikkat etmek gerekir birliğin içine almak için bize kolaylık sunarlar ama tam üyelik asla yapmazlar bu kolaylık sadece bizi kontrol etmek elimizi kolumuzu bağlamak için verilen taviz olur uyanık olmak gerekir
    Cevapla
  • user 9 ay önce Şikayet Et
    Biz kimseye yaslanmadan ayakta durmalıyız. Kimsenden bize fayda gelmez. Kendimiz çalışıp başarmalıyız. Gerisi boş.
    Cevapla
  • Türük 9 ay önce Şikayet Et
    Bir TURAN İSLAM birliği istiyoruz
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Reis adım gibi eminim;bizi içlerine almıyacaklarını biliyor.strateji gereği Allah cc yardımcısı olsun.amin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok