Biden: Putin savaşı çoktan kaybetti

ABD Başkanı Joe Biden, ABD-İskandinav Liderleri Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Helsinki’de, "ABD'nin NATO'ya bağlılığını kesinlikle garanti ediyorum. NATO hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Putin savaşı çoktan kaybetti” dedi.

Biden: Putin savaşı çoktan kaybetti
Biden: Putin savaşı çoktan kaybetti
GİRİŞ 13.07.2023 21:54 GÜNCELLEME 13.07.2023 22:48
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nin ardından diplomatik temaslarını sürdürüyor. ABD-İskandinav Zirvesine katılmak üzere Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye gelen Biden Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Biden, NATO’dan övgüyle bahsederek, "ABD'nin NATO'ya bağlılığını kesinlikle garanti ediyorum. Daha güçlü bir NATO tüm dünyayı daha güçlü kılar. NATO hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Hepimizin paylaştığı dünya vizyonu daha özgür ve güvenli olacak” dedi.

"PUTİN SAVAŞI ÇOKTAN KAYBETTİ"

Ukrayna’yı desteklediğini dile getiren Biden, ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da "savaşı çoktan kaybettiğini", Moskova'nın kaynak sıkıntısı çektiğini ve ekonomik sıkıntı içinde olduğunu söyledi. Niinistö de Finlandiya'nın NATO üyeliği hakkında yorum yaparak, "Güvenliğimizde yeni bir çağın habercisi oldu” ifadelerini kullandı. NATO Liderler Zirvesi’ne de değinen Niinistö, “Mesaj netti, ABD’nin gelecekteki politikaları hakkında bir şüphe oluşturacak nedenim yok” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 22
  • hasan 9 ay önce Şikayet Et
    amerika savaşmadan savaşacak birini buluyo
    Cevapla
  • hakkı 9 ay önce Şikayet Et
    nato eşittir haçlı ordusu şuan bizi ekonomik olarak kullanıyor kendilerini güçlendiriyorlar zamanı geldiğinde nasıl bir tehlike içinde olacağımızı göreceğiz. bunlara güvenilmez bizans oyunları
    Cevapla
  • Ustad 9 ay önce Şikayet Et
    Zalimlerden zalim begenmek mecburiyetinde degiliz.Daha cok calisip kendi mustakil dunyamizi kuralim.Yasasin cehennem zalimler icin...
    Cevapla
  • Das 9 ay önce Şikayet Et
    Sayin biden hakli putin savasi kaybetti
    Cevapla
  • Murat 9 ay önce Şikayet Et
    Yorumlara bakımca yok batı yok Rusya. Ne batı umrumda nede Rusya. Önemli olan Türkiye ve Ümmet. Ülkemizin ve ümmeti Muhammet’in çıkarına ne geliyorsa onu desteklerim. Ne batıya güvenilir ne Rusya’ya ama denge politikasını lehimize yürütebildiğimiz kadar yürütmekten yanayım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nisan ayı enflasyonu belli oldu
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den açıklama: İlişkilerimizi etkilemez