Pakistan ve Katar Emiri'nden 15 Temmuz mesajı

Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla tebrik mesajı gönderdi. Bir açıklama da Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'ten geldi.

Pakistan ve Katar Emiri'nden 15 Temmuz mesajı
Pakistan ve Katar Emiri'nden 15 Temmuz mesajı
GİRİŞ 15.07.2023 13:21 GÜNCELLEME 15.07.2023 14:24

Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla tebrik mesajı gönderdi.

Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre Emir Temim, Erdoğan'a 15 Temmuz 2016'da düzenlenen başarısız darbe girişiminin 7. yılı dolayısıyla tebrik telgrafı yolladı.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman bin Casım Al Sani de yolladığı mesajla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nü tebrik etti.

PAKİSTAN

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Twitter'dan Türkçe paylaştığı mesajında, "Pakistan, bugün Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yedinci yıl dönümünü anma törenlerinde kardeş Türkiye halkı ve hükümetiyle birlikte durmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kahraman Türk halkının üstün fedakarlıklarını anan Şerif, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Demokrasi ve temel haklardan yoksun bırakılmaya yönelik alçakça girişimlere yiğitçe direnen şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyoruz. 2016'daki bu tarihi ve çığır açıcı gün aynı zamanda kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dinamik liderliğine olan sarsılmaz inancı ve derin güveni temsil etmektedir. Bu günün anlamı ulusların birlik, kardeşlik ve derinden bağların gücüyle her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğidir."

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı