Avrupa'da ulaşım krizi: Londra'da metro çalışanlarından grev!

Londra'da metro çalışanları, çalışma koşulları ve maaş artışlarında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle 23 - 29 Temmuz tarihleri arasında greve gidecek. Başlatılan grev nedeniyle başkentteki çok sayıda metro istasyonu hizmet vermeyecek.

GİRİŞ 19.07.2023 00:50 GÜNCELLEME 19.07.2023 17:08
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Londra'da metro çalışanları, çalışma koşulları ve maaş artışlarında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle 23 - 29 Temmuz tarihleri arasında greve gidecek.

Başlatılan grev nedeniyle başkentteki çok sayıda metro istasyonu hizmet vermeyecek.

HAVAALANI ÇALIŞANLARI DA GREVDE 

İngiltere'nin başkenti Londra'nın ana havalimanlarından Heathrow'da güvenlik görevlileri, işverenleri yüksek enflasyon oranında ücret artışına zorlamak için yaz boyunca 31 gün sürecek grev kararı almıştı.

Havalimanında ilk kez Terminal 3’te çalışan güvenlik görevlilerinin de katılacağı grevler nedeniyle Virgin, Emirates, Qatar, United American ve Delta havayollarının da aralarında olduğu birçok şirketin yaz döneminde uçuşları aksayacak veya iptal edilecek.

Terminal 5’teki grevler ise British Airways’in yaz uçuş programını ağır şekilde etkileyecek. Aksamaların ilerleyen haftalarda kötüleşeceği tahmin ediliyor.

Çalışanları bu süreçte tamamen destekleyeceklerini kaydeden Graham, “Heathrow önceliklerini tamamen yanlış belirledi. Burası inanılmaz derecede varlıklı bir şirket ve hissedarlarına büyük miktarlar ödüyor ancak çalışanları zor geçiniyor ve diğer havalimanlarında çalışanlardan az kazanıyor.” diye konuştu.

İngiltere'de martta yüzde 10,1 olan enflasyon nisanda yüzde 8,7'ye gerilemişti. Avrupa'da geçen yaz da grevler nedeniyle hava trafiğinde ciddi aksamalar meydana gelmişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 45
  • Kör Gözlüm 9 ay önce Şikayet Et
    İngiltere'yi bırak, görmek istemeyen gözlerini aç ve bütün sahalarda Türkiye'yi kasıp kavuran yıkımı gör.
    Cevapla
  • acar 9 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de bir çok sorun var, ekonomi bunlardan bir tanesi. Fiyatlar yerinde durmuyor. Bir kargaşa var. Bunların hepsi doğru. Hiç kimse bu durumların Avrupa'da yaşanmadığını sanmasın, söylemesin. 4 gün önce Venedik'ten Milano'ya gitmek için tren garına geldiğimde grev olduğunu sabah 07:49 seferinin iptal olduğunu öğrendim. Bileti 52 euro'ya almıştım. Yeni biletimin fiyatı 179 euro oldu.
    Cevapla
  • Ziya Havuz 9 ay önce Şikayet Et
    Ay evet ya avrupa çok kötü durumda her yer bitik kaos kavga Türkiyeyi gerçekten kıskanıyoruz limon satar kral gibi geçinirim Türkiyede çok güzel refah düzen saygı o biçim
    Cevapla
  • Aslı gibi 9 ay önce Şikayet Et
    Ne oldu zorunamı gitti. Herhalde Türkiye'de olsa zil takıp oynuyacan..Avrupa bitiyor senin gibi zihniyetler hala neyin peşindesiniz..
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Doğrusunu Yapıyorlar
    Cevapla
  • Türkmen 9 ay önce Şikayet Et
    Gelişmiş ülke böyle olur. İşçi hakkını arayabiliyor hem Özel sektörde hem de Kamuda. Türkiyede kölelik düzeni var Asgari ücret li 12 saat çalışır sesini çıkaramaz çıkarsa Adalet arayayım dese en az üç yıl sürer. Gavur dediğimiz herifler bizden daha dürüst Dinsiz imansız japonya dünyada ki en ahlaklı millet bizde Müslümanız diye avunalım duralım.
    Cevapla
  • Aslı gibi 9 ay önce Şikayet Et
    Gelişmiş ülkeler dediğiniz yerde öğrenin bakalım senede kaç kere zam yapıyorlar..Bizde senede iki kere zam ayrıyetten emeklilere iki bayram ikramiyesi..yinede şükretmezsiniz.. Annem Almanya'dan emekli sene bir 20 Euro zam alıyor.. Şükür etmeyen asla bereketi olmaz..
    Cevapla
  • Kutahyali 9 ay önce Şikayet Et
    O saydığın olumsuzluklar Müslümanlık ne alakası var eyer biz Müslüman gibi yaşasak asri saadet olur kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"