Avustralya'da karaya vuran onlarca balina öldü

Avustralya'da kıyıya vuran 50'den fazla pilot balina öldü, deniz uzmanları sağ kalan balinaları denize döndürmek için büyük mücadele verdi.

Avustralya'da karaya vuran onlarca balina öldü
Avustralya'da karaya vuran onlarca balina öldü
GİRİŞ 26.07.2023 08:22 GÜNCELLEME 26.07.2023 10:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avustralya'nın batısında 50'den fazla pilot balinası karaya vurduktan sonra öldü.

Deniz uzmanları ve gönüllüler, balinaları Cheynes Sahili'nde bulduktan sonra geceyi çadırlarda geçirdi. Kurtarma ekipleri sağ kalan balinaları tekrar denize döndürmek için büyük çaba harcadı.

Batı Avustralya Parklar ve Yaban Hayatı Hizmetleri’nden yapılan açıklamada, "Ne yazık ki 51 balina, toplu bir karaya vurma olayının ardından gece boyunca öldü. Gün boyunca geri kalan 46 balinayı daha derin sulama döndürmeye çalışmak için kayıtlı gönüllüler ve diğer kuruluşlarla işbirliği içinde çalışıyoruz." denildi.

Pilot balinalar güçlü sosyal bağlarıyla ünlü ve bir balina zorluk yaşarsa ve karaya vurursa, genellikle diğerleri de onu takip ediyor.

Avustralya ve komşusu Yeni Zelanda, okyanuslardaki büyük pilot balina kolonileri nedeniyle balinaların topluca karaya vurduğu olayları sık sık yaşıyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ümraniyeli 9 ay önce Şikayet Et
    Bunların yaşamaları mizah zaten bir de espri yapıyorlar
    Cevapla
  • Mizah 9 ay önce Şikayet Et
    Hayat pahalılığından kıyıya vurmuşlar.
    Cevapla
  • xray 9 ay önce Şikayet Et
    2 yıl önce avustulyada susuzluk endişesiyle 5000 devenin öldürülmesine ne diyeceksin. onada bir mizah yaparmısın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!