Zelenski: Savaş Rusya’nın topraklarına dönüyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaşın yavaş yavaş Rusya'nın topraklarına döndüğünü ve bunun kaçınılmaz bir süreç olduğunu söyledi.

Zelenski: Savaş Rusya’nın topraklarına dönüyor
Zelenski: Savaş Rusya’nın topraklarına dönüyor
GİRİŞ 30.07.2023 21:00 GÜNCELLEME 30.07.2023 21:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı görüntülü açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın gidişatını değerlendirdi.

"Rus saldırganlığının savaş alanında iflas ettiğini" savunan Zelenskiy, "Bugün, Rus yönetiminin, bir ya da 2 hafta sürmesini beklediği sözde özel askeri operasyonunun 522. günü. Ukrayna giderek güçleniyor. Savaş, yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine dönüyor ve bu kaçınılmaz, doğal ve adil bir süreçtir." dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, bu sabah Ukrayna'nın, Moskova bölgesindeki tesislere insansız hava araçları (İHA) saldırısı gerçekleştirme girişiminin engellendiğini, İHA'ların Rus hava savunma sistemleriyle imha edildiğini belirtmişti.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın İHA'larla düzenlediği saldırı girişiminin engellendiğini, ancak düşen dronların Moskova'daki bazı kulelere çarparak hasara neden olduğunu, ölü veya yaralı bulunmadığını bildirmişti.

Öte yandan, sosyal medyada yer alan bazı görüntülerde, İHA'lardan birinin, Moskova'daki gökdelenlerin bulunduğu Moskova City bölgesine düşmesi nedeniyle patlama yaşandığı görülmüştü.

Ukrayna'nın, Rusya'nın başkenti Moskova'ya, 24 ve 28 Temmuz'da da İHA ile saldırılar düzenlediği, ölü veya yaralı bulunmadığı bildirilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Bunlar Rusya'yı etkilemez. Ruslar garibanlığs alışkın.
    Cevapla
  • ahi 8 ay önce Şikayet Et
    zelenski. Putin de. savaşçı. çıktı. Avrupa. sırrını. sıvadık ça. saldırmaya. devam ediyor
    Cevapla
  • Ali042 8 ay önce Şikayet Et
    Bu komedyen abd nin seçtirdiği iş bilmez, gaz ile giden başkan gaz verenlerin kenara çekilmesi sonrası topraklarını kaybedecek. Hiç mi akıl yok.
    Cevapla
  • Öktem 8 ay önce Şikayet Et
    Savaş ve katliama neden olan rusya bedel ödüyor ödettiriliyor
    Cevapla
  • vanlı hasan 8 ay önce Şikayet Et
    yahudi planı putin çok merhametli sayılmaz ama sizden 100 gömlek daha iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum