İsveç'te parlamento binası önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı

İsveç'te Irak asıllı Salwan Momika, parlamento binası önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı düzenleyerek, İslam dini ülkede yasaklanana kadar provokasyonlarına devam edeceğini söyledi.

GİRİŞ 15.08.2023 02:42 GÜNCELLEME 15.08.2023 02:42
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

İsveç Parlamentosu önüne geniş polis koruması altında gelen Momika, çevredekilerin tepkisine rağmen Kur'an-ı Kerim'in üzerine bastı. İslam'a hakaret içeren sözler sarf eden Momika, Kur'an-ı Kerim'i ateşe verdi.

Momika, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın fotoğraflarının bulunduğu bir kağıtla ayaklarını sildi.

Momika'ya, Salwan Najem isimli bir Irak vatandaşı yardım etti.

Bölgede toplanan ve sosyal medyada üzerinden örgütlenen "Kur'an'ı yakmayı durdurun" isimli grup, Momika ve Najem'e tepki gösterdi. İsveçli aktivistler tarafından kurulan grubun üyeleri, itfaiye erlerinin baretlerinden giyerek, "Irkçı eylemi durdurun" sloganları attı.

Göstericilerden birinin Momika'yı engellemeye çalışmasına polis sert tepki gösterdi. Polis memurları üzerine kapaklandıkları göstericiyi gözaltına alarak karakola götürdü.

Provokasyon sonrası olay yerinden zırhlı polis aracıyla ayrılan Momika ve Najem'e, 10'u zırhlı olmak üzere 20 polis aracı ve yaklaşık 150 polis eşlik etti.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonlar

İsveç ve Danimarka'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar yoğunlaşırken, bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor.

Danimarkalı aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022'de Paskalya tatili boyunca İsveç'in Malmö, Norköpin, Jönköping kentleri ile başkent Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını sürdürmüştü.

Paludan, 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği ve 27 Ocak'ta Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika da Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran'da, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Momika, 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde, 31 Temmuz'da İsveç parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı.

İran asıllı Bahrami Marjan ise Stockholm'ün Angbybadet sahilinde 3 Ağustos'ta polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 158
  • Çin=BRiCS,e=Hayır 8 ay önce Şikayet Et
    Bunlar provokatör ve azınlık Isveç halkı devleti ile alakası yok! Ama dinsiz komunist din düşmanı Çine niye tepki yok? Google ile " China to rewrite Quran Bible to fit socialist values" arayın! Çin kutsal kitapları değiştiriyor cami kilise budist ibadethane yıkıyor birde bizim çok bilmiş sivri zekalılar ateist Çin=BRiCS üye çinlinin kuklası kölesi olalım diye can atıyorlar!
    Cevapla
  • ErenDerdiçok 8 ay önce Şikayet Et
    Şu rezil hadiseler ibretlik.Bizler bir olmalıyız sabırla inançla her alanda gelişmeliyiz gelişeceğiz inşallah.Çok tehlikeli provakosyonlar alçakça kutsal kitabımıza dini değerlerimize saldırıları şiddetle kınıyorum insanlığın barışına huzurunada bir saldırı sözkonusu devlet destekli polis korumasıyla gerçekleşmesi rezaletin büyüklüğünü bizlere sunuyor.Allah büyük sabıredelim .
    Cevapla
  • Türkoğlutürk 8 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar, iblisin dölü olmaktan zerre kadar uzaklaşmayan bu kafirlere ne yaptı ki, Kinleri bir türlü dinmiyor. Ama onları anasından doğduğuna bin pişman edecek bir yol var. O gün mutlaka gelecek.
    Cevapla
  • Hamza Ali 8 ay önce Şikayet Et
    İsveç büyükelçisini geri çekelim ülkemizdekini de geri gönderelim. Tüm irtibatı keselim ticaret, turizm ikili anlasmalar vs. yada Allah yolunda onlarla savaşalım. Ben şahsen savaşı tercih ederim.
    Cevapla
  • Adnan 8 ay önce Şikayet Et
    Ey kafir senin sonunda Selman Rüşdi denen melun gibi olacak, sokağa çıkamayacaksın. Eninde sonunda leşini serecek bir babayiğit çıkacaktır. Bekle gör. Hiç kimse çıkmasa ben seni sereceğim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı