Başpiskopos Antoniazzi: Avrupa hayalinden vazgeçin

Tunus'ta Katolik Başpiskoposu Ilario Antoniazzi, Tunuslu gençlere seslenerek, Avrupa'ya (İtalya'ya) göç hayalinden vazgeçmeye çağırdı. Antoniazzi, "Bir İtalyan olarak söylüyorum: Hayallerinizdeki gibi değil. Güzel ülkenizi sevin." dedi.

Başpiskopos Antoniazzi: Avrupa hayalinden vazgeçin
Başpiskopos Antoniazzi: Avrupa hayalinden vazgeçin
GİRİŞ 16.08.2023 12:19 GÜNCELLEME 16.08.2023 12:19
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Tunus'un başkenti Tunus'un Halkul Vadi ilçesindeki belediye meydanında yüzlerce Hristiyan ve Müslüman'ın katılımıyla "Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü" kutlamaları yapıldı.

Kutlamalarda konuşan Katolik Başpiskoposu Ilario Antoniazzi, Avrupa'ya göç etme hayali kuran gençlere seslendi. Antoniazzi, "İtalya kafanızdaki rüyalar gibi değil. Ben bir İtalyan olarak bunu söylüyorum. Denizi geçme ve İtalya'ya gitme fikrinden vazgeçin. Güzel ülkenizi sevin." ifadelerini kullandı.

Her yıl yüzlerce Tunuslu düzensiz göçmen, daha iyi bir yaşam umuduyla Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmak için denize açılıyor. Cezayir ve Libya'nın ortasında yer alan Tunus, İtalya'nın güneydeki adalarına yakın olması sebebiyle Afrikalı düzensiz göçmenler için de bir geçiş rotası.

Afrika'dan Tunus'a gelen düzensiz göçmenler, bir süre Tunus'un güney kentlerinde kaldıktan sonra fırsat bulunca teknelerle Avrupa'ya geçmeye çalışıyor. Her yıl çok sayıda Afrikalı göçmen Avrupa hayaliyle çıktıkları deniz yolculuğunda can veriyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 15
  • DOBRA 8 ay önce Şikayet Et
    demek istiyor ki: biz sizi sömürmeye devam edelim, canınıza ot tıkayalım, ama bizim rahatımızı da bozmayın
    Cevapla
  • Nefer 8 ay önce Şikayet Et
    Dugru diyor italya dediği gibi cennet değil bataklık fohus italya vatandaşı kendisi söyledi dünyanın her yeri güzel değerini bilsen
    Cevapla
  • space 8 ay önce Şikayet Et
    bak sen uyanıga
    Cevapla
  • mert 8 ay önce Şikayet Et
    ilk defa bi gavurun müslumanlar icin cok dogru ve gereckci sözünü duydum söyledikleri fazlasiyla dogrudur amma bizim AB hic tanimiyan besinsizler sanki tospepmbe görüyorlar neyazikki
    Cevapla
  • Köln taksı 8 ay önce Şikayet Et
    Köln ıtalyan dolu özellıkle sıcılyalı soruyorum ıtalya guzel dogru ama guney ıtalyada fabrıka yok denecek kadar azmıs. 7. Ay turızm sonra yatıs adamlarda almanyaya gelıyor. Sıcılyada 700.€ calısırsan cok ıyı. Burda temızlık yapan bırı 22. Gun 8. Saat 176. Saat 1600.€ onlar tum aıle calısıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik