Amerikan F-35'leri İran radarına takıldı

İran Ordusu Hava Savunma Kuvvetleri Harekat Komutan Yardımcısı Reza Khajeh, yabancı ülke uçaklarının Körfez bölgesindeki sortilerini anbean izlediklerini söyleyerek, Amerikan F-35'lerinin radarlarına takıldığını ileri sürdü.

GİRİŞ 19.08.2023 15:43 GÜNCELLEME 19.08.2023 16:11
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

İran'la ABD arasındaki gerginlik son dönemde yeniden arttı. Amerikan yönetimi, İran'ın gemilere ve petrol tankerlerine yönelik tehditleri olduğunu ileri sürerek, Körfez'deki askeri varlığını artırdı.

Basra ve Umman körfezleriyle Hürmüz Boğazı'nı kontrol altında tutmak isteyen Washington, 3 bine yakın asker dahil olmak üzere, F-35 ve F-16 savaş uçaklarını ticari gemileri korumak için bölgeye konuşlandırdı.

ABD'den İran'la gerilimi artıracak F-16 adımıABD'den İran'la gerilimi artıracak F-16 adımı

ABD'den Ortadoğu'ya savaş gemisi ve asker gönderme kararıABD'den Körfez'e savaş gemisi ve asker gönderme kararı

AMERİKAN F-35'LERİ İRAN RADARINA TAKILDI

İran ordusunda görevli Tuğgeneral Reza Khajeh, İran'ın güneyindeki radar sistemlerinin Amerikan F-35 savaş uçaklarının uçuşunu tespit ettiğini ve izlediğini duyurdu.

İranlı general Khajeh, "Son zamanlarda, bu uçaklardan (F-35) birkaçı Basra Körfezi üzerinde uçuyordu ve havalandıkları andan itibaren radarlarımız onları takibe aldı. Ülkenin güneyinde yer alan tüm radarlar, bu uçakları anlık olarak takip ediyor. Yabancı güçlerin Körfez bölgesindeki tüm sortilerini izliyoruz ve gerekli durumda uyarılacağız." dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 52
  • Mustafa Akın 8 ay önce Şikayet Et
    Ula hani bunlar görünmüyordu.
    Cevapla
  • Baybars 8 ay önce Şikayet Et
    Gerçek olsa idi radar kaydı paylaşılırdı. Yalan dolan dümen .. İslam'a en büyük zarar verenlerin başında gelir İran yönerimi..
    Cevapla
  • Meraklı 8 ay önce Şikayet Et
    Atma İran koooskoca abd Pentagon yalanmı söylüyor. Yoksa sızmış yalan söylüyorsunuz. Adamlar radara yakalanıyor, hayalet uçak diyorlar.
    Cevapla
  • Okur 8 ay önce Şikayet Et
    Hayalet uçak kavramını millet üç harflilerle karıştırıyor. Kaldı ki f22 kadar hayalet değil f35 ve f117 de iyi hayaletti ruslar gördü ve vurdu.
    Cevapla
  • Gaye 8 ay önce Şikayet Et
    Bizim 35 ler nerede uçuyor bilen var mı.
    Cevapla
  • Kafaa 8 ay önce Şikayet Et
    Kafani kaldir nerde ucdugunu görürsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 28 ile uyarı! Bu illerde yaşayanlar dikkat
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek