Kıbrıs’ta 'çıbanbaşı' BM Barış Gücü! Provokasyonun yıl dönümünde yeni provokasyon!

KKTC'de araçlarla dozerlerin önünü kesen BM Barış Gücü (BMBG) askerleri, 14 Ağustos 1996'da bir provokasyona daha imza atmıştı. BMBG askerlerinin, Türk bayrağını indirme provokasyonunun yıl dönümünde KKTC'de kriz çıkarması dikkat çekti.

GİRİŞ 19.08.2023 18:00 GÜNCELLEME 20.08.2023 09:51
Bu Habere 161 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Barış Gücü (BMBG) askerleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarında skandal bir provokasyona imza attı.

Pile-Yiğitler Yolu Projesi'ni engellemeye çalışan BMBG askerleri, araçlarını KKTC topraklarına park etti. Daha da ileri giden BMBG askerleri, beton bloklar ve dikenli tellerle güzergahı kapattı. KKTC’nin topraklarını işgale yeltenerek personellerin önünü kesen BM’ye ait araçlar, dozerlerle bölgeden kaldırıldı.

BM BARIŞ GÜCÜ, TÜRK BAYRAĞINA SALDIRAN RUMLARA MÜDAHALE ETMEDİ!

27 yıl önce Rumların Türk bayrağına saldırısının tam da yıldönümünde gerçekleştirilen provokasyon, BM’nin daha önceki vukuatlarını hatırlattı.

14 Ağustos 1996 tarihinde Magosa sınır kapısında protestolar olmuş daha sonrasında ise Rum vatandaşı Solomos Solomou, BM Barış Gücü askerlerinin arasından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarına geçmişti. BM Barış Gücü askerlerinin arasından rahatlıkla geçen Rum vatandaşı, sınırda asılı olan Türk Bayrağı'nı indirmeye çalışmıştı.

Türk askerinin "dur" emrini dinlemeyen ve göndere tırmanırken açılan uyarı ateşini dikkate almayan Solomou, BMBG askerlerinin önünde eylemine devam etmişti. Solomou, akabinde bayrağı indirmek üzere direğe tırmanırken Türk askeri tarafından boynundan vurularak etkisiz hale getirilmişti.

Rum vatandaşının durulması krize neden olurken 'çıbanbaşı' yine BMBG askerleri olmuştu.

SREBRENİTSA’DA MÜSLÜMANLARI SOYKIRIMA UĞRATTILAR

Srebrenitsa'nın 11 Temmuz 1995'te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birliklerince işgal edilmesinin ardından BM Barış Gücü bünyesindeki Hollandalı askerler, kendilerine sığınan Müslüman sivil Boşnakları Sırp çetelerine teslim ederek soykırıma ortak olmuştu.

Sırplar, en az 8 bin 372 Müslümanı ormanlık alanlar, fabrikalar ve depolarda katletmişti. Katledilen Boşnaklar, toplu mezarlara gömülmüş, birçoğundan haber alınamamıştı.

'BM ve NATO katliama göz yumdu''BM ve NATO katliama göz yumdu'

Srebrenitsa'nın acısı hala taze: 30 kurban daha toprağa verildiSrebrenitsa'nın acısı hala taze: 30 kurban daha toprağa verildi

BM BARIŞ GÜCÜ’NÜN ‘TECAVÜZ’ SİCİLİ

Afrika ülkelerinde görev yapan BM Barış Gücü’nün taciz ve tecavüz suçları karıştığı birçok kez ortaya çıkmıştı. BMBG askerlerinin çocuklara bile tecavüz ettiği öğrenilmişti.

2014 yılında Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki BMBG askerlerinin kadınları köpeklerle cinsel ilişkiye zorladığı belirlenmişti. Bir kadının bu olayda hayatını kaybettiği bildirilmişti. Dönemin BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, olayın ardından Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki BM misyon şefini ortaya çıkan tecavüz iddiaları nedeniyle görevden almıştı. 

Çocuklara tecavüzü anlatırken ağladıÇocuklara tecavüzü anlatırken ağladı

Genç kızlara tecavüz ettiler, hamile bırakıp ülkeden kaçtılarGenç kızlara tecavüz ettiler, hamile bırakıp ülkeden kaçtılar

Fransız askerler çocuklara tecavüz ettiFransız askerler çocuklara tecavüz etti

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 161
  • Vatansever 8 ay önce Şikayet Et
    BM barış gücü Amerika İngiltere Fransa Hollanda gibi birbiriyle dost müttefik ülkelerin olduğu birbirlerini tutan müslüman ve diğer devletlerin haklarını yiyen Yunan’a İsrail’e geldimi arkalarında duran hıristiyan sömürgeci Haçlı ordusudur. Bunlardan adalet beklenmez.Güçlü olacağız çıkarlarımız için gereği neyse ülkece yapacağız. Dünya beşten büyüktür. Haklı olan değil güçlü olanın dediğ
    Cevapla
  • SIRRI ÖNCÜ 8 ay önce Şikayet Et
    Dozer operatörün gözlerinden öper,tebrik ederim.
    Cevapla
  • Ahmet 8 ay önce Şikayet Et
    kafir tek millet, bizde Müslüman Türk. Bu nedenle uyanık olup çok çalışmalıyız. Hak ile batılın savaşı kıyamete kadar devam edecek.
    Cevapla
  • savunma sanayi 8 ay önce Şikayet Et
    BM ABD İngiltere İsrail... uşağı Türkiye olarak konvansiyonel silahların yanı sıra ABD İngiltere Fransa İsrail Rusya Hindistan k.kore çin ve Pakistan gibi nükleer silah teknolojisine sahip olmalıyız bu ülkelerin dışında İran gibi bazı ülkelerde nükleer silah teknolojisi için çalışıyor nükleer tehdite konvansiyonel karşılık tanka sapanla karşılık vermekten farkı yok
    Cevapla
  • MEHMET AYDIN 8 ay önce Şikayet Et
    gevurdan dost olmaz o kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...
Putin'in 5. dönemi başladı