Rusya'dan Gürcistan'a tehdit: Osetya ve Abhazya'yı ilhak ederiz

Eski Rusya Devlet Başkanı mevcut Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev, Rusya'nın Gürcistan'daki ayrılıkçı bölgeler Güney Osetya ve Abhazya'yı ilhak edebileceğini söyledi.

Rusya'dan Gürcistan'a tehdit: Osetya ve Abhazya'yı ilhak ederiz
Rusya'dan Gürcistan'a tehdit: Osetya ve Abhazya'yı ilhak ederiz
GİRİŞ 23.08.2023 10:39 GÜNCELLEME 23.08.2023 10:46
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Eski Rusya Devlet Başkanı mevcut Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Reuters'ta yer alan habere göre Medvedev, "Abhazya ve Güney Osetya bölgelerinde Rusya'ya katılma fikri hala oldukça popüler." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana ülkenin en katı siyasi seslerinden biri haline gelen Medvedev, "İlhak için iyi nedenler olursa büyük olasılıkla uygulanabilir." dedi.

Güney Osetya'dan, Rusya'ya katılmak için 'referanduma gitme' hamlesiGüney Osetya'dan, Rusya'ya katılmak için 'referanduma gitme' hamlesi

Güney Osetya'da, Rusya'ya katılma referandumu askıya alındıGüney Osetya'da, Rusya'ya katılma referandumu askıya alındı

Gürcistan, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra bahsi geçen bölgeler üzerinde kontrolünü kaybetmişti. Moskova, Gürcistan'ın güç kullanarak Güney Osetya'nın kontrolünü yeniden ele geçirme girişimine saldırıyla yanıt vermesinin ardından 2008 yılında bu bölgelerin bağımsızlığını tanımıştı.

Rusya'nın Gürcistan'la ilişkileri o tarihten bu yana yumuşamış olsa da Medvedev, Batı'yı Gürcistan'ın NATO'ya kabul edilmesi olasılığını gündeme getirerek gerilim yaratmakla suçladı.

Bölgelerin bağımsızlığının tanınmasının 15. yıldönümününde Medvedev, "Endişelerimiz gerçekleşmeye yaklaşırsa, beklemeyeceğiz." dedi.

Harita/görsel "Radio Free Europe"dan alınmıştır.

RUSYA, DONDURULMUŞ KRİZ BÖLGELERİ ÜZERİNDEN POLİTİKA ÜRETİYOR

Rusya yıllardır, Gürcistan'da Güney Osetya ve Abhazya bölgeleri, Ukrayna'da Donetsk ve Luhansk bölgeleri ve Moldova'da da Transdinyester'i etkisi altında tutarak, bu ülkeleri işgal tehditlerinde bulunuyor. Ki bu tehditlerini Ukrayna'da hayata geçirerek, Şubat 2022'de kanlı bir savaş başlattı. Yine 2008'de Gürcistan'a sert bir müdahalede bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 96
  • vatandaş..... 8 ay önce Şikayet Et
    Bm topluluğunun kıbrısta ne yanlı olduğunu gördük... O yüzden biz artık daha katı olup gereken cvbı vermeliyiz.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Ruslar iyi bir sopa yemeden rahatlayamayacaklar, bakalım ne zaman.!!!
    Cevapla
  • Das 8 ay önce Şikayet Et
    Gürcistan nato denen seytanlara uydu ne hale geldi Ukraine nato ya güvendi satildi ne hale geldi nato nun cani cehenneme bm nin cani cehenneme
    Cevapla
  • Levrock 8 ay önce Şikayet Et
    Antalyayi isteyemez o yürek ister ve zaten ne istedikleri ortada. Kara Denizin sahibi olmak istiyorlar, o bölgelerde dev Gaz Nitran rezervleri var, hedefleri bu olsa gerek.
    Cevapla
  • ufuk 8 ay önce Şikayet Et
    Yakında Antalyayı da isterse şaşırmayın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı